Bayern Münih'in tecrübeli teknik direktörü Heynckes'in kulüple olan sözleşmesi önümüzdeki yaz sona ererken, tecrübeli teknik adam sezon sonunda görevi bırakabileceğini söyledi.



Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, sezon sonunda sözleşmesi bitince Bayern Münih'ten ayrılabileceğini açıkladı.

2011 yılında Louis Van Gaal'in ayrılmasının ardından görevin başına geçen 67 yaşındaki teknik adam, geçtiğimiz mayıs ayında kulübe Şampiyonlar Ligi finali oynatmıştı. Buna rağmen tecrübeli teknik adam yaşının ilerlemesi sebebiyle önümüzdeki yıl takımdan ayrılabileceğini söyledi.

Suddeutsche Zeitung'a konuşan Heynckes, "Dürüst olalım. 30 Haziran 2013'te bitecek iki yıllık bir sözleşmem var. Hayatın başka bir sahnesi sona erdi. Artık 37 yaşında değilim. Burada genç veya yaşlı bir teknik adam isteyebilirler. Ancak Bayern'de tek bir şey önemlidir; başarı." ifadelerini kullandı.

Görev için pek çok teknik adamın ismi geçerken, geçtiğimiz haziran ayında Bayern'in Barcelona'nın eski teknik direktörü Pep Guardiola ile temasa geçtiği ortaya çıkmıştı. Borussia Mönchengladbach'ı geçen sezon Bundesliga dördüncülüğüne taşıyan Lucian Favre de kulübün uzun vadeli hedeflerinden biri ancak başarı teknik adam temmuz ayında mevcut kulübü ile olan sözleşmesini uzattı.

Öte yandan Bayern efsanesi Franz Beckenbauer de eski takımının 38 yaşındaki Thomas Tuchel ile ilgilenmesi gerektiğini savundu. Sport1'e konuşan Beckenbauer, genç teknik adamla ilgili olarak "Başkan Hoeness'in onu düşünebileceğini sanıyorum." dedi.

Daha önce iki ayrı dönemde de Bayern'i çalıştıran Heynckes, Real Madrid, Schalke ve Borussia Mönchengladbach kulüplerinde de teknik direktörlük yapmıştı.