Löw, Almanya'nın bundan sonra yepyeni bir taktikle oynayacağını ve rakiplerine her alanda baskı uygulayacaklarını açıkladı.



Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 2014 Dünya Kupası eleme grupları karşılaşmalarında takımının sahada çok daha aktif olacağını açıkladı.

EURO 2012'ye yarı finalde veda eden Almanya, son bir kaç yıldır etkileyici bir kontra atak takımı olmuştu. Ancak Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı artık oyunlarını başka bir boyuta taşımak istediklerini söyledi.

UEFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Löw, "Alışılagelmiş taktiğimizi büyük ölçüde değiştireceğiz. Eski taktiğimizde top bizdeyken aktif oluyorduk; rakipteyken ise geri çekiliyorduk. Bundan sonraki aylarda sahanın her tarafında baskı uygulayan bir takım olacağız. Topsuz oyunda da aktif olacağız." dedi.

Avrupa Şampiyonası'nda bu taktikle oynamamalarının sebebini de açıklayan Löw, "O zaman yeterince zamanımız yoktu. Takımdaki her oyuncu kendi görevini yapmaya alışmıştı. Ama bu değişikliği şu an yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

Almanya 2014 Dünya Kupası eleme gruplarında ilk maçını cuma günü Faroe Adaları ile oynayacak.