Wayne Rooney, yakında çıkacak olan kitabında Cristiano Ronaldo hakkındaki görüşlerine ve Ronaldo ile olan arkadaşlıklarına da yer verdi. Kitapta çarpıcı açıklamalar yer alıyor.



Wayne Rooney, yakında çıkacak olan "Premier Lig'de Onyıl" adlı kitabında, eski takım arkadaşı Cristiano Ronaldo'dan hayranlık ve sevgiyle bahsetti.

Rooney, The Mirror'a yaptığı açıklamada, "Ronaldo'nun Old Trafford'daki soyunma odası koltuğundan da bir ayna var kitapta." dedi.

Ronaldo'yla oynadığı süre boyunca ona hayranlık beslediğini ifade eden yıldız golcü, "Ronaldo'ya hayranlık beslememek elde değil. O çok iyi bir adam ve iyi bir takım arkadaşı. Özgüveni onun kadar yüksek bir insan varsa bile dünyada, ben henüz tanışmadım. Ancak, bu kesinlikle bencillik değil." ifadelerini kullandı.

Portekizli yıldızın maç öncesinde hep aynı şekilde hazırlandığını, bunu neredeyse bir rutine dönüştürdüğünü de söyleyen Rooney, bu rutini "Her seferinde önce duş alır, sonra formasını giyer, daha sonra da ayakkabılarını giyerdi." diye açıkladı.

2006 Dünya Kupası Çeyrek Finali'indeki İngiltere - Portekiz maçına ve kendisinin kırmızı kart gördüğü pozisyonda Ronaldo ile yaşadıkları tartışmaya da değinen Rooney, "O maçta soyunma odasına doğru giderken, düşündüm ve Ronaldo'yu suçlamadım. Sonuçta kendi ülkesinin galibiyeti için çalışıyordu, bu tarz şeyler olur. Ben de maçın ardından ona kafa attım." şeklinde konuştu. Daha sonra ise oturup konuştuklarını ve barıştıklarını söyleyen Rooney, gazetelerin ise konuyu çok uzattığını ve küs olduklarına dair yalan haberler yazdığını belirtti.

Son olarak, Ronaldo'yu gerçekten sevdiğini belirten Manchester United'ın yıldız oyuncusu, onun iyi bir delikanlı olduğunu ifade etti.