La Liga'nın 14. haftasında tüm gözler Madrid derbisinde olacak... Arda Turanlı, Emre Belözoğlulu Atletico Madrid, son şampiyon Real Madrid'e konuk olurken lider Barcelona Nou Camp'ta Atletic Bilbao'yu ağırlayacak.



HAFTA SONU NTV SPOR'DA LA LIGA EKRANI
1 ARALIK 2012 CUMARTESİ
21:00 BARCELONA – A.BILBAO | CANLI
23:00 REAL MADRID – A.MADRID | CANLI
2 ARALIK 2012 PAZAR
18:00 DEPORTIVO-REAL BETIS | CANLI

La Liga'nın 14. Haftasında tüm gözler Madrid derbisinde olacak. Arda Turanlı, Emre Belözoğlulu Atletico Madrid, son şampiyon Real Madrid'e konuk olacak. Lig'de 2. sırada bulunan Atletico'nun amacı, Santiago Bernabeu'da 13 yıl aradan sonra ilk kez kazanmak. Lider Barcelona'nın 11 puan gerisine düşen Real Madrid'in ise daha fazla puan kaybına tahammülü kalmadı.

Real Madrid ile Atletico Madrid, son yıllarda hiç de alışık olmadıkları bir konumda karşı karşıya gelecek. Bu sezon roller değişmiş durumda. Real'i, Santiago Bernabeu'da 13 yıldır yenemeyen Atletico, bu kez ezeli rakibinin 8 puan önünde sahaya çıkacak.
Diego Simeone'nin göreve geldiği günden bu yana büyük ilerleme kaydeden Atletico, ilk 13 haftada bu sezon sadece 1 kez yenildi ve lider Barcelona'yı 3 puan gerisinden takip ediyor. Atletico'da, Falcao Arda Turan işbirliği hücumda rakiplerine büyük sorunlar yaratıyor. Geçmiş yıllarda fazlasıyla yumuşak olmakla eleştirilen orta saha ve savunma da, artık çok daha sert ve mücadeleci.
Takımına futbolculuk kariyerindeki mücadeleci yapısını aşılayan Simeone, Real deplasmanı öncesi temkinli konuştu. Simeone, önemli olanın kendi oyunlarını oynamaları olduğunu söylüyor. Marca gazetesine konuşan Arda Turan ise kendini ve takımına güveniyor. Öyle ki Arda, ezeli rakiplerini deplasmanda 13 yıldır yenemedikleri hatırlatıldığında; "Tarih umrumda değil" diyor.
Geçen hafta Betis'e deplasmanda yenilen Real Madrid'in ise daha fazla puan kaybına tahammülü kalmadı. Eflatun-beyazlılar, lider Barcelona'nın tam 11 puan gerisine düşmüş durumda. Barcelona'nın ne kadar zor puan kaybettiği gözönüne alındığında, Real bir anlamda "tamam ya da devam" maçına çıkacak.
Teknik direktör Jose Mourinho için de bahar havası yerini sert rüzgarlara bıraktı. İnternette Real taraftarları arasında yapılan bir ankete göre, taraftarın yüzde 70'i, Mourinho'nun sezon sonunu bile göremeyeceği görüşünde. Mourinho da son basın toplantısında, takım için elinden gelenin en iyisini yaptığını; ancak çalışmasından memnun kalınmaması halinde, sezon sonunda sessizce görevinden ayrılabileceğini söyledi.
Tüm gözlerin Madrid derbisinde olacağı haftada, lider Barcelona, bu sezon Lig'de ve Avrupa'da çok kötü bir grafik çizen Atletic Bilbao'yu ağırlayacak.