Hafta arasında Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Barcelona'yı konuk edecek olan Inter sahasında konuk ettiği Parma karşısında zorlansa da Eto'o ve Milito'nun attığı gollerle galibiyete uzandı.


Karşılaşmaya ev sahibi Inter iyi başladı. 11'inci dakikada Parma ceza sahasında yaşanan karambolde topla en son Sneijder buluştu. Hollandalı futbolcu ceza sahası çizgisi üzerinden sert vurdu ancak top kaleci Mirante'de kaldı. 38'de ender gelişen Parma ataklarından birinde Galloppa'nın pasıyla ceza sahasına sokulan Morrone, sol ayağı ile güzel bir vuruş yaptı ama kaleci Cesar gole izin vermedi. 39'da Milito'nun pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Zannetti iyi vurdu, Mirante aynı güzellikte kurtardı. İlk yarının kalan dakikalarında da gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gittiler.


İkinci yarıda oyuna giren Balotelli, Inter adına oyuna biraz hareket getirdi. Rakip kalede baskısını her geçen dakika arttırmaya başlayan Inter, 71'de Balotelli'nin pasıyla ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Eto'o çok klas bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 88'de ceza hsası içinde topu önünde bulan Milito, güzel bir vuruş yaparak farkı ikiye çıkarttı ve karşılaşma 2-0'lık Inter üstünlüğü ile sona erdi.


Inter bu galibiyetle puanını 7'ye çıkarttı ve Barcelona maçını beklemeye başladı.

Siena 1-2 Roma


Lige üst üste iki yenilgi ile başlayan Roma, Siena karşısında ilk yarıyı yenik kapattığı mücadelede ikinci yarıda sergilediği performansla üç puana ulaşmayı başardı.


İlk yarıda oyunu sahasında kabul eden Siena knotra ataklarla Roma kalesinde gol aradı. Rakibine uzaktan şutlar dışında şans tanımayan ev sahibi ekip, 26'da Calaio'nun pasıyla ceza sahasına hareketlenen Maccorane'nin sol ayağı ile attığı golle öne geçti. İlk 45 dakika 1-0'lık Siena üstünlüğü ile sona erdi.


İkinci yarıya daha istekli başlayan Roma, 73'te kaptan Totti'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mexes'in attığı golle eşitliği sağladı, 1-1. 52'de sarı kart gören 78'de Totti'ye yaptığı sert hareket nedeniyle ikinici sarı kartı görerek oyundan atıldı. 89'da Riise kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta kendisine yakışır bir vuruş yaparak Roma'yı 2-1 öne geçirdi ve maç bu skorla sona erdi.


Böylece yeni teknik direktörü Ranieri yönetiminde ilk maçına çıkan Roma üç puanla da tanışmış oldu

Serie A'da bugün oynanan diğer maçlarda alınan toplu sonuçlar ise şöyle:


Atalanta 0-1 Sampdoria


Fiorentina 1-0 Cagliari


Udinese 4-2 Catania


Bologna 0-2 Chievo


Palermo 1-1 Bari