6. FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası'nın diğer finalisti Barcelona oldu. Meksika'nın Atlante takımını 3-1'lik skorla yenen Katalan ekibi, finalde Arjantin'in Estudiantes takımıyla karşılaşacak.


Yarı final karşılaşmasında Barcelona 1-0 geriye düştüğü maçta Meksika'nın Atlante takımını 3-1'lik skorla geçmeyi başardı. Atlante, Rojas'ın golüyle öne geçerken, erken toparlanan Barcelona 35. dakikada Sergio Busquets ile beraberliği yakaladı. İlk yarı 1-1 sona ererken, ikinci yarıda da iyi futbolunu sürdüren Barcelona'yı öne geçiren gol 55. dakikada Messi'den geldi. Bu golden sonra da ataklarını sürdüren İspanya temsilcisinde skoru belirleyen gol ise 22 yaşındaki genç isim Pedro Rodriguez'den geldi.

Pedro Rodriguez attığı bu golle; La Liga, Şampiyonlar Ligi, İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa ve Kral Kupası'nda Barcelona adına gol attıktan sonra, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da fileleri sarsarak bir sezonda Katalan ekibi formasıyla 6 turnuvada birden gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.
Maçın son dakikalarında Atlante kalesinde Messi, Ibrahimovic, Pedro ve Krkiç ile etkili olan Barcelona golü bulamayınca karşılaşma 3-1 sona erdi.


Yarı finalde Atlante takımını 3-1 yenen Barcelona bu galibiyetle, 6. FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası'nda finalde Estudiantes'in rakibi olurken, kupanın sahibi 19 Aralık Cumartesi günü belli olacak.