Bologna Son Teklifini Kobe'ye İletti


Los Angeles Lakers'ın ünlü süper yıldızı Kobe Bryant'ın Avrupa turnesi devam ederken, İstanbul'dan sonra Atina ve oradan da Milano'ya geçen yıldıza Virtus Bologna sahibi Claudio Sabatini İtalyan medyasının dediğine göre son teklifini yaptı.

Sabatini yaptığı teklifin bir aylık bir kontrat için olduğunu ve ayda $ 2.5 milyon para teklif ettiklerini bildirdi. Ancak Kobe Bryant'ın "Lokavt sırasında İtalya'da basketbol oynamam olasılığı halen devam ediyor. Benim için bir hayalin gerçekleşmesi olur" açıklamasını yapmasının arından İtalyan basını teklifteki rakamın vergi öncesi olduğunu ve vergiler ödendikten sonra yaklaşık $ 1.3 ile $ 1.5 milyon arasında net bir paranın kalacağını açıklamış.

Bunun üzerine Bryant yaptığı İtalyanca açıklamada "İtalya benim evimdir. İtalya benim NBA hayallerimin başladığı ve basketbolda ilk adımlarımı attığım yerdir. ABD'li gençler sadece smaç yapmayı düşünürken, İtalya'da ben şut pas, topsuz oyun gibi önemli fundamental detaylarını öğreniyordum. Önümüzdeki bir kaç hafta neler olacak bilmiyorum ama şunu bilin ki İtalya her zaman kalbimde olacaktır" dedi. Bu sözler üzerine Bryant'dan daha net bir açıklama bekleyen Sabatini ve İtalyan basketbolseverler hayal kırıklığı yaşadığı dersek yeridir.

Bryant kampından gelen açıklamaların ise yıldız oyuncunun bir yıllık kontrat istediği, kontratın lokavt opsiyonun bulunmasının şart olduğu, karşı teklif olarak yapılan $ 15 milyonun da vergiler öncesi olduğu yönünde haberler geliyor. Sabatini ise artık nasıl bir teklif daha yapabileceğinin şaşkınlığı içindeymiş.

Sabatini bir ay için yıldız oyuncuyla anlaşıp, bu süre içinde ona 8-10 maç forma giydirmeyi amaçlıyordu. Hatta bu nedenle İtalya Basketbol Federasyonu bu sezonun fikstür çekimini erteledi ve fikstür konusunda Bryant'ın kararının etkili olacağını Sabatini'ye bildirdi.

Sabatini bu arada Milan veya Roma'da Bryant ile baş başa bir araya gelip onunla yüz yüze konuşmak için gerekli girişimleri yapmış. Bakalım ne olacak? Ancak şu bir gerçek ki, Bryant'ın bu rakamlar sonunda Türkiye'de oynaması imkansız görünüyor. Bu nedenle de anılarımızda Galatasaray forması ile futbol sahasında şov yapan Kobe kalacak. İşte bir kez daha o görüntüleri hatırlayalım.