Son 10 Yılın En İyi Freshman'ı
Kentucky Wildcats Üniversitesi coach'u John Calipari her yıl liselerin en iyi oyuncularını, tartışılmaz süper yıldızlarını yanına almayı başarıyor.

Tyreke Evans, Derrick Rose, John Wall, DeMarcus Cousins gibi isimleri Kentucky'e getiren ve onlara bir sezonluğuna Wildcats forması giydiren "büyük coach" henüz bir NCAA şampiyonluğu yaşayamadı, ama bu sezon bunu değiştirebilir. Kentucky antrenmanlarını izleyen NBA scouts'larına göre bu sezon üniversitedeki ilk ve büyük bir ihtimalle de tek yılını yaşayacak olan Anthony Davis son 10 yılın en komple NCAA birinci sınıf öğrencisi.

İsmini açıklamayan bir scout Davis'ı bir hafta izledikten sonra, "İşte NBA'in bir sonraki süper yıldızı. Şimdiden Kevin Durant'in NCAA'lerdeki ilk sezonunun çok ötesinde. Onun kadar yetenekli bir oyuncuyu her halde 10 yıldır görmedim" demiş. İşin ilginç tarafı Chicago'lu olan ve Illinois Fighting Illini ve DePaul Blue Devils gibi Illinois eyaletinin en başarılı okullarını hiç düşünmeyen Davis'ın potansiyeli tartışılmazken, Chicago basını ve medyası Davis'ı diğer bir Chicago'lu süper yıldız ve halen lisede üçüncü sınıf öğrencisi olan Jabari Parker'ın son 10 yılın en iyi NCAA'ler birinci sınıf öğrencisi olarak gösterilen Davis'ı geride bırakacağını düşünüyor.

Biz Jabari Parker'ın büyümesini beklerken, işte Anthony Davis ve "büyük coach" Calipari daha da büyütecek (!) yetenekleri.