UEFA Avrupa Ligi F Grubu ilk maçında AIK Stockholm'u konuk eden Napoli, 10 kişi kalmasına rağmen İsveç kulübünü 4-0 mağlup etmeyi başardı.



UEFA Avrupa Ligi F Grubu ilk maçında AIK Stockholm'u konuk eden Napoli, 10 kişi kalmasına rağmen İsveç kulübünü 4-0 mağlup etmeyi başardı.

Maça beklendiği gibi hızlı başlayan Napoli, 6. dakikada Eduardo Vargas'ın attığı gol ile AIK Stockholm önünde 1-0 öne geçti. İlk yarıda birçok gol pozisyonuna giren ev sahibi ekip bunlardan sadece birini değerlendirebildi ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
Taraftarının desteğini de arkasına alan Napoli ikinci yarıya da iyi başladı ve Eduardo Vargas 46. dakikada hem kendisinin hem de takımının 2. golüne imza attı. Hız kesmeyen İtalyan ekibi, çok geçmeden farkı 3'e çıkardı. Maçın yıldızı Vargas bir kez daha sahneye çıktı ve 69. dakikada hat trick yaptı.
Maçın 75. dakikasında Marek Hamsik'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Napoli rakibine pozisyon vermedi ve 90. dakikada Blerim Dzemaili'nin ayağından bulduğu golle maçı 4-0 gibi net bir skorla kazandı.

DNIPRO - PSV EINDHOVEN
UEFA Avrupa Ligi F Grubu Dnipro evinde PSV Eindhoven'ı mağlup ederek gecenin sürprizine imza attı.

Maça karşılıklık ataklarla başlayan iki takım ilk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve ilk 45 dakika golsüz sonuçlandı.
İkinci yarıya daha istekli başlayan ev sahibi ekip, 50. dakikada Matheus Leite'nin ayağından bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. Dnipro, golden sekiz dakika sonra rakip kalede bulduğu pozisyonda Atiba Hutchinson'un topu kendine kalesine göndermesiyle farkı 2'ye çıkardı.
Maçın geri kalan dakikalarında PSV Eindhoven beraberlik için yüklese de ev sahibi ekip gole izin vermedi ve seyiricisi önünde Hollanda ekibini 2-0 mağlup etti.