FIFA Kulüpler Dünya Kupası kuraları, İsviçre'nin Zürih kentinde çekildi. Son Avrupa şampiyonu unvanı ile turnuvaya katılacak Chelsea, yarı finalde Meksika ekibi Monterry ya da Asya şampiyonu ile karşı karşıya gelecek.



FIFA Kulüpler Dünya Kupası, her yıl kıta şampiyonlarını karşı karşıya getiriyor. Geçen yıl Barcelona'nın kazandığı turnuvada, Avrupa'yı bu yıl, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea temsil edecek. Yarı finalden itibaren turnuvaya katılacak Chelsea'nin olası rakipleri, İsviçre'nin Zürih kentindeki kura çekimi ile belli oldu.
Londra ekibi yarı finalde Concacaf şampiyonu Meksika kulübü Monterrey ya da Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu ile karşı karşıya gelecek. Kura çekimine katılan Chelsea yöneticisi David Barnard, 2008'de Manchester United'ın yaptığını yapıp, ülkelerine bu önemli kupayı getirmek istediklerini söyledi.
Latin Amerika'nın 1 numaralı kupası Libertadores'i kazanan Brezilya ekibi Corinthians da, Chelsea gibi yarı finalden itibaren FIFA Kulüpler Dünya kupasına katılacak. Corinthians, finale yükselmek için Okyanusya şampiyonu Auckland City, Afrika Şampiyonlar Ligi şampiyonu ya da Japonya Ligi şampiyonu ile karşı karşıya gelecek. 6 aralık - 16 aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya, Japonya'nın Tokyo ve Yokohama kentleri ev sahipliği yapacak.