Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı, bu gece oynanacak 8 maçla son bulacak. Karşılaşmalar öncesi takımlardan son haberleri ve grupların son durumunu mercek altına alıyoruz.



A grubunda ilk maçlarından galibiyet ile ayrılan Porto ve Paris Saint Germain, Portekiz'de karşı karşıya gelecek. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 3 maçta gol yemeyen Porto'nun, evinde Fransız ekiplerine karşı büyük üstünlüğü bulunuyor. Paris Saint Germain ise son 3 Avrupa maçında, deplasmanda gol atamadı. Ancak o dönemde Paris ekibinin kadrosunda İbrahimoviç - Lavezzi - Pastore - Thiago Silva gibi yıldızlar yoktu. Sezona Carlo Ancelotti yönetiminde çok iyi giren Fransız ekibinin, Portekiz deplasmanında neler yapacağı merakla bekleniyor. Gruptaki diğer maçta ise Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile Hırvat Dinamo Zagreb karşı karşıya gelecek.
B grubuna Montpellier deplasmanında aldığı galibiyet ile başlayan Arsenal, ilk hafta sahasında Schalke'ye kaybeden Olimpiakos'u ağırlayacak. Arsenal, evinde oynadığı son 15 Şampiyonlar Ligi maçında yenilmedi ve Yunan rakibi karşısına da favori olarak çıkacak. İngiliz ekibi, 2003 yılından bu yana evinde oynadığı 47 Avrupa Kupası maçında, İngiltere dışından gelen hiçbir takıma kaybetmedi. Bu süreçte Arsenal'i evinde sadece Chelsea ve Manchester United yenebildi. Bununla birlikte Olimpiakos, deplasmanda oynadığı son 3 Avrupa Kupası maçını da 1-0 kazanmayı başardı. Grupta gecenin diğer maçı, Almanya'da Schalke ile Montpellier'i karşı karşıya getirecek.
C grubunda, liglerinde büyük kriz yaşayan Zenit ile Milan, Rusya'da puan mücadelesi verecek. Zenit, evinde yenilmesi zor bir takım. Milan'ın ise son 11 deplasman maçında sadece 1 galibiyeti bulunuyor. İki takımın da bu karşılaşmayı krizden çıkış umudu olarak görmesi, atmosferi yükseltmiş durumda. Tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi maçında Zenit'i 3-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Malaga ise Milan deplasmanından puan çıkaran Anderlecht'e konuk oluyor.
Ölüm grubu olarak nitelendirilen D grubunda lider Real Madrid, Ajax ile deplasmanda karşılaşacak. İki takım, 3. sezon üst üste aynı gruba düştü. Geçen sezon son maçta sahasında Real'e 3-0 yenilen Ajax, gruptan çıkmayı başaramamıştı. La Liga'ya kötü girdikten sonra hızla toparlanmaya başlayan Real Madrid ise bu sezon gözünü şampiyonluğa dikmiş durumda. Grubun diğer önemli maçında ise İngiltere şampiyonu Manchester City ile son 2 sezonun Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund karşılaşacak. Geçen sezon ilk kez katıldığı Devler Ligi'nde gruptan çıkamayan City, bu sezona da Real Madrid deplasmanındaki kalp kırıcı yenilgiyle girdi. Evinde bugüne dek bir Alman takımına yenilmeyen City, Etihad Stadı'ndaki son 17 Avrupa Kupası maçının da 14'ünü kazandı. Geçen sezon deplasmanda oynadığı 3 maçın hepsini kaybeden Dortmund ise ilk haftadaki Ajax galibiyetini taçlandırmak amacında.