UEFA Avrupa Ligi'nde Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv, sahasında konuk ettiği Rapid Wien'i 2-0 mağlup etti. Grubun diğer maçında ise Leverkusen, Rosenborg'u deplasmanda tek golle geçti.



Metalist Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında, iki takım da gol bulamadı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.
İkinci yarıda ise galibiyet içinde ataklarını sıklaştıran ev sahibi Metalist Kharkiv, 66'da Brezilyalı oyuncusu Edmar Aparecida'nın golüyle 1-0 öne geçti.
Bu dakikadan sonra beraberlik için çabalayan konuk takım Rapid Wien, 80'de ise kalesinde ikinci golü gördü. Kontra atakla gelen Metalist, Cleiton Ribeiro Xavier'in golüyle 2-0 üstünlüğü yakaladı.
Mücadelenin kalan dakikalarında ise başka gol olmadı ve Metalist Kharkiv, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu ve grupta 4 puana yükseldi. Maçın son dakikasında ise Guido Burgstaller, gördüğü direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.
LEVERKUSEN ALTIN ÇIKARDI
K Grubu'nun diğer maçında Almanya ekibi Bayer Leverkusen, Norveç temsilcisi Rosenborg'u deplasmanda 1-0 mağlup etti ve çok kritik bir galibiyete imza attı.

Uzun süre golsüz eşitlikle devam eden mücadelenin 77. dakikasında Stefan Kiessling, takımını 1-0 öne geçirdi.
Konuk takım Leverkusen, Kiessling'in bu golüyle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı ve grupta 4 puana yükseldi. Rosenborg ise 3 puanda kaldı.