Nedim Karakaş: "Sonunu getiremedik"
Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Milangaz'a 83-78 mağlup olan Fenerbahçe Ülker'de derbi maçını kaybetmenin üzüntüsü yaşanıyor.

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, derbi maçta kendilerinin daha çok hata yaptığını dile getirdi. Karakaş yaptığı açıklamada, daha önceki maçlara göre tablonun farklı olduğunu belirterek, ''Önceki maçlarda iyi başlayıp, kötü götürüyorduk. Bu maçta ise kötü başladık. İlk yarıda 47 sayı yedik. İkinci yarı rakibi tuttuk. Sezon başından beri devam eden inişli çıkışlı grafiğimiz devam ediyor. Beşiktaş kazanmayı hak etti. Rakip bizden daha çok istedi. Yine de oyunun sonunda kazanabilecek duruma geldik. Ama maalesef sonunu getiremedik. Biz daha çok hata yaptık'' diye konuştu.

Beşiktaş Milangaz'ın NBA yıldızı Deron Williams'a da övgüde bulunan Nedim Karakaş, ''Deron Williams oyuna ağırlığını koydu. Tecrübesiyle ve kalitesiyle Beşiktaş'ı taşıyan oyuncu oldu. Ligde her sezon iki takım şampiyon adayı olarak ilan ediliyordu. Bu sezon kimse bunu söyleyemez. Lig sonuna kadar güzel gidecek. Ne yazık ki Williams gibi sporcuları sonuna kadar izleyemeyeceğiz. NBA'den gelen haberler lokavtın biteceği yönünde'' ifadelerini kullandı.

Eski oyuncuları Semih Erden'in performansı konusundaki soru üzerine Nedim Karakaş ''Semih bizim bildiğimiz ve tanıdığımız bir oyuncu. İyi oynadı ve sahada görevini yaptı'' dedi.

Şube direktörü Karakaş, kendileri için Turkish Airlines Euroleague’in daha önemli olduğunu vurgulayarak, ''Esas amacımız 9 Kasım'da Bizkaia Bilbao ile oynayacağımız maç. Bu mücadeleyi kazanıp rahat bir nefes almak istiyoruz. Ayrıca ilerisi için avantaj yakalamayı arzuluyoruz'' diye konuştu.

Sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Nedim Karakaş, sakat oyuncuların iyileşmesiyle ocak ayında takımın oturmasını beklediklerini söyledi. Mirsad Türkcan ve Marko Tomas'ın sakatlıklarının bulunduğunu anlatan Karakaş, şöyle konuştu: ''Takımın toparlanması ve oturması zaman alacak. Her dakika değişiklik oluyor. Yavaş yavaş sıkıntılar bitiyor. İnşallah başka bir aksilik olmazsa ümidimiz ocak ayından itibaren hedeflediğimiz kadroya ulaşmak. Mirsad'ın sakatlığı var. 15 gün içinde aramıza katılmasını bekliyoruz. Arkasından Marko Tomas'ı bekliyoruz. O'nun da eksikliğini hissediyoruz. Bu oyuncuların gelmesiyle daha iyi olacağız. Biz sezon sonlarını hep sakatlıklarla bitiriyorduk. İnşallah bu tersine döner. Sakatlıklarla sezona başladık. Umarım sezon sonunda bunları yaşamayız.''

Kaynak: AA