Galatasaray’ın Domercant transferinde pürüz çıktı! Domercant'in menajerinin yönlendirmesiyle, yıldız basketbolcunun Kazan'la olan sözleşmesindeki bir maddeye göre anlaşma yapan sarı kırmızılılar; menajerin küçük ama çok önemli bir detayı atlaması yüzünden şoka girdi.






Galatasaray Medical Park, Amerikalı yıldız Henry Domercant ile anlaşmasına rağmen transferde Unics Kazan'ın son dakika engeliyle karşılaştı.

31 yaşındaki oyuncuyla her konuda anlaşan sarı kırmızılılar, Domercant'in menajerinin yönlendirmesiyle yıldız basketbolcunun Kazan'la olan sözleşmesindeki "150 bin dolara serbest kalır" maddesini yürürlüğe koyup yıldız oyuncuyu transfer etmeyi planlıyordu.

Ancak Unics Kazan, resmi internet sitesinden yaptığı kısa açıklamada Henry Domercant'in takımdan ayrılamayacağını duyurdu. Açıklamada "Unics Kazan, Amerikalı oyuncunun takımdan ayrılmasına izin vermiyor. Oyuncunun kulüple geçerli bir kontratı bulunuyor ve Domercant'in bu sözleşmeyi feshetmesi için gerekli koşulların oluşmadığını bildiririz" ifadelerine yer verildi.

Bu gelişme üzerine transferin iki cephesi Galatasaray ve Domercant'in menajerinin sözleşmedeki ufak bir detayı atladığı anlaşıldı. "150 bin dolara bir Euroleague takımına gidebilir" ibaresi, Unics yönetiminin transferi engellemesini sağlayan en büyük koz.

Sarı kırmızılılar ve Domercant, Kazan yönetimiyle görüşüp bu transferi bir an önce sonuçlandırmak istiyor.