Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Türk Telekomspor'un yeni transferi Hüseyin Beşok, şimdiye kadar hedefi olan takımlarda oynadığını ve yeni takımında da zirveyi hedeflediğini söyledi.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekomspor'un takım kaptanı Hüseyin Beşok, ''Her zaman hedefi şampiyonluk olan takımlarda forma giydim'' dedi.

Beşok, yaptığı açıklamada, Türk Telekomspor'a bu sezon transfer olduğunu hatırlatarak, ''Öncelikli olarak bu transfer hem benim, hem de -Türk Telekomspor camiası için hayırlı olsun. Ben, her zaman şampiyonluk hedefi olan takımlarda forma giydim. En büyük hedefim ligde en üst seviyelere ulaşmak.

Türk Telekomspor da bu sene yola bu doğrultuda çıktı. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Öncelikli hedefimiz Türkiye Kupası ve Beko Basketbol Ligi şampiyonluğu. Bunlara ulaşmak için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

En önemli rakipleri Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in hem bütçe, hem de kadro olarak ligdeki diğer takımlara göre çok ileride olduğunu vurgulayan 2.12'lik Beşok, ''Ama bu kağıt üstünde olan bir şey. Şampiyonluk için en önemli faktör 'takım olmak'. Bizim de iyi bir teknik ekibimiz ve iyi bir kadromuz var. Takım olarak her şeyi birlikte yaparsak ve hedefe kitlenirsek, başaramayacağımız bir şey olmaz. Çünkü sonuçta basketbol bir takım sporu. Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker lige her zaman iyi başlarlar. Bizim de lige iyi başlayacağımızı düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

''ANKARALILAR'A ŞAMPİYONLUK HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ'
Bu sene kendisi gibi takıma yeni katılan isimler olduğunun ve kaliteli bir takım oluşturulduğunun da altını çizen Hüseyin Beşok, ''Ankaralılar'a şampiyonluk hediye etmek istiyoruz'' dedi.

Yeni oluşum nedeniyle bir uyum sürecinin yaşanacağını kaydeden Beşok, 'Biz bu süreci en çabuk sürede atlatmak istiyoruz. Beko Basketbol Ligi'nde hata yapmamak gerekiyor. Ligi birinci sırada bitirmek çok önemli. Play-off'larda saha avantajını elde edebilmek için ligde normal sezonu üst sıralarda tamamlamak lazım. Ankaralı basketboseverlerden, Türk Telekomlu taraftarlardan bizi en iyi şekilde desteklemelerini istiyoruz. Bizim arkamızda olmalılar. Bu sene ciddi bir yatırım yapıldı. Şampiyonluğa oynayan bir takım kuruldu. Biz de şampiyonluğu taraftarımıza hediye etmek istiyoruz, inşallah bunu başarırız.'' ifadelerini kullandı.

AVRUPA KUPALARI
Türk Telekomspor Basketbol Takımı Kaptanı Hüseyin Beşok, bu sezon ULEB Avrupa Kupası'nda da mücadele edeceklerini hatırlatarak, Avrupa'da ilk 8 takım arasına girmenin çok önemli olduğunu söyledi.

ULEB Avrupa Kupası'nın çok ciddi bir kupa olduğunu ifade eden Beşok, ''Kupada, çok güçlü rakipler var. İlk 8 takım arasına girebilmek önemli. Orada üst üste maçlar oynuyorsunuz. Türkiye liginin yanı sıra Avrupa'da da başarılı olmak istiyoruz. Tekrar ediyorum, takım olmak çok önemli. Biz de bunu oturtmaya çalışıyoruz. Her ülkede bir takım şampiyon oluyor. Avrupa kupalarında da bir takım şampiyonluğa ulaşıyor. Bunlar da o sene en başarılı ve takım olmayı başarabilmiş ekiplerden çıkıyor. Bizim, Efes Pilsen'den ve Fenerbahçe Ülker'den çok büyük bir farkımız yok. Çok büyük farklılıklar olmadığı sürece açığı kapatmak çok zor bir şey değil.'' dedi.

''MİLLİ TAKIM'DA GERÇEKTEN ÖNEMLİ UZUNLAR VAR''
Hüseyin Beşok, uzun zamandır milli takımda yer alamadığının hatırlatılması üzerine ise Milli Takım'da önemli uzunların olduğuna dikkati çekti.

Fenerbahçe Ülker'in uzun oyuncularının Türk Milli Takımı'nda da forma giydiğini belirten Beşok, ''Oğuz Savaş, Ömer Aşık ve Semih Erden, ligin kaliteli uzunları arasında yer alıyor. Mirsad Türkcan da aynı kalitede bir basketbolcu. Fenerbahçe Ülker, Türk basketbolunun geleceği olan oyuncularını kendi kadrosunda buluşturdu. Efes Pilsen de tıpkı Fenerbahçe Ülker gibi çok kaliteli yerli ve yabancı uzunlara sahip. Kerem Gönlüm sorunun nasıl aşılacak bilemiyorum, ama Kaya Peker ve Kasun gerçekten ligin kaliteli uzunlarından. Sloven oyuncu Nahcbar'ı da transfer ederek uzun oyuncu konusunda kadrolarını güçlendirdiler. Bizim de deneyimli uzunlarımız bulunuyor. Erwin Dudley, Chris Lang ve Ümit Sonkol kalitelerini ispatlamış oyuncular. Bu bir yarış. Bizim de hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda en iyi şekilde mücadele edeceğiz.'' diye konuştu.

Her zaman Milli Takım'da oynamayı istediğini vurgulayan Beşok, ''Ama şu anki Türk Milli Takımı'na baktığımız zaman gerçekten uzun oyuncu sıkıntısı hiç yok. Bu da rekabeti arttırıyor. Milli Takım'ın daha iyi yerlere gelmesi için ligde ve Avrupa'da sezonu en iyi geçiren oyuncuların takımda yer alması lazım. Çok yetenekli uzunlarımız var. Hatta Milli Takım'a giremeyen uzunlarımız bile çok yetenekli. Genel olarak baktığımız zaman milli takımın sıkıntısı kısa oyuncularda. Türk Milli Takımı'nın uzun oyuncu yönünden uzun yıllar sıkıntı çekmeyeceğini düşünüyorum.'' diyerek sözlerini tamamladı.

NTVSPOR