Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka’yı eleyen ve Fenerbahçe Ülker ile eşleşen Banvit’in antrenörü Orhun Ene, ”Kadro kalitemizi ortaya koyduk” dedi.
Orhun Ene maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, bugün özellikle savunmada oyuna iyi başladıklarını ve Pınar Karşıyaka’ya boş atış imkanı vermediklerini belirterek, şunları kaydetti:
”İzmir’deki ilk maçta iyi savunma yapamamıştık. Özellikle 2. ve 3. periyotta rakibimize az sayı imkanı verdik. Bugün kadro kalitemizi ortaya koyduk. Pınar Karşıyaka da çok iyi mücadele etti ve bana göre bu sezon çok başarılı oldular. Bandırma’daki ilk maçta bizi yenebilirlerdi. Genç oyuncularımız serinin genelinde iyi oynadılar. Yabancı oyuncularımız da çok iyi bir form yakaladılar. Bu durum tur için beni ümitlendirdi. Yarı finaldeki rakibimiz Fenerbahçe Ülker, play-off’ta çok başarılı sonuçlar alıyor. Ancak elimizden geleni yapacağız.”
Banvitli İbrahim Yıldırım da bu atmosferde maçı kazanmanın çok önemli ve bunun kendileri gibi genç oyuncular için çok büyük bir tecrübe olduğunu söyledi.
Kötü başladıkları müsabakayı iyi bitirdiklerini kaydeden Yıldırım, yarı finalde ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.