Fenerbahçe Kulübü ile Ömer Aşık arasındaki sorun yeni bir boyut kazandı. Asbaşkan Mahmut Uslu ile sezon başında imzaladığı kontrat, sözleşmesini uzatmıyor gerekçesiyle geçersiz kılınan, bu nedenle kulübe ihtarname çeken ve hakkını hukuki yollardan arama yoluna giden milli basketbolcu, aylardır oynatılmadığı gibi idmanlara da çıkması istenmemişti. Hatta Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonda oynanan Oyak Renault karşılaşmasının ardından Caferağa Spor Salonu’nda arkadaşlarını tebrik için soyunma odasına giden Aşık’ın, Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla dışarı çıkarıldığı ve Şube Direktörü Nedim Karakaş’ın kendisine ‘Yönetim antrenmanlara da gelmeni istemiyor’ dediği iddia edilmişti. Bu gelişmelerin ardından Dereağzı’na gitmeyen ve aylardır Fenerbahçe Ülker’de de forma giyemediği için idman eksiğini gidermek ve Dünya Şampiyonası öncesinde form kazanmak amacıyla tek başına çalışmalarını sürdüren Ömer Aşık, şimdi de noter iddiasıyla sarsıldı. Sarı-lacivertli kulübün Dereağzı Tesisleri’ne noter getirttiği ve ‘Ömer Aşık idmanlara gelmiyor’ diye tutanak tutturduğu öğrenildi.
Kendisine yapılan sözlü talimat sonrasında idmanlara gitmeyen milli basketbolcunun, bu gelişme karşısında şaşkın olduğu ve yakın çevresine, “Beni idmanlara çıkartmama kararını kendileri aldı, şimdi noter getiriyorlar” dediği belirtildi.
Fenerbahçe Kulübünün ise idmanlara çıkmasını istemediği ancak bunu yazılı bir talimatla bildirmediği oyuncusuna karşı elindeki kozları kullandığı ve ‘nasıl olsa ispat edemez’ mantığı ile böyle bir harekette bulunduğu ifade edildi.