Battlefield Play4Free, Electronic Arts'ın Play4Free çatısı altında kullanıcılarına sunduğu ücretsiz bir online video oyunudur. Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş, 5 Kasım 2010 tarihinde piyasaya dağıtılmıştır. Kısaca BF P4F olarak adlandırılmaktadır.

Toplam 32 oyuncu desteği sunup round içerisinde modern online savaş aksiyonu yaşatan bu oyun kara, hava ve deniz araçlarınıda kullanmamıza olanak sağlıyor. Battlefield Play4Free ABD ve Rusya ordu mensuplarını içerip seçebileceğimiz 4 farklı asker sınıfından oluşuyor. Oyun oynanış bakımından Battlefield 2'ye benzemektedir. Battlefield 2'de bulunan Strike At Karkand, Gulf Of Oman ve Sharqi Peninsula haritaları Battlefield Play4Free'de de bulunmaktadır.

Battlefunds

Electronic Arts, oynaması ücretsiz olan Battlefield Play4Free'den, "Battlefunds" isimli para türünü satarak para kazanmayı amaçlıyor. Battlefundslar ile aldığınız silahlar ve diğer donanımlar, normal oyun parasıyla aldıklarınızdan daha uzun süreye sahip. Örneğin her oyun sonunda kazandığınız parayla alacağınız silahların süresi 1 veya 3 günlükken, Battlefunds ile aldığınız donanımların süresi 30 gün sonsuza kadar geçerli olmaktadır.

Battlefunds sahibi üyelerin alabileceği bir diğer seçenek ise askerinizin görünüşünü değiştiren üniformalar oluyor. Bu üniformaları satın aldığınızda yine, diğer donanımlar gibi 30 günlük veya sonsuza kadar geçerlilik seçeneği sizlere sunuyor.

Asker Sınıfları

Seçebileceğimiz 4 farklı sınıf mevcut. Bu sınıfların birbirinden farklı oyuna avantaj sağlayan özellikleri var. Örneğin keşif biriminin bir askeri olarak Motion sensor atıp düşmanların yerlerini kendi takımımıza bildirebiliriz. Assault (Saldırı Birimi), Medic (Sıhhiye), Engineer (Mühendis), Recon (Keşif Birimi)

Haritalar

Oyunda oynanabilecek harita sayısı çok az. Sadece 3 adet harita bulunmakta. Bunlar Battlefield 2'de de bulunan Strike At Karkand, Gulf Of Oman ve Sharqi Peninsula haritaları. Bu 3 harita tıpatıp Battlefield 2'dekilere benzemekte, sadece üzerlerinde ufak değişiklikler yapılmış. Haritalardaki savaş ortamı çok iyi hazırlanmış olduğundan oyun içi aksiyon yüksek olmaktadır. Oyundaki askeri jipler, tanklar, helikopterler ve jetler dahi Battlefield 2'dekilerin aynısıdır.


Grafikler

Oyundaki grafiklere bakıldığında Battlefield Play4Free; Battlefield 2, Battlefield Bad Company ve Battlefield Bad Company 2 gibi güzel ve etkileyici grafik kalitesine sahip Battlefield oyunlarından geri kalmakta. Oyunu oynamış olan oyuncular bu konuda Battlefield Play4Free'nin büyük bir eksiklik içinde olduğunu dile getirmiş ve bu yönden Battlefield Play4Free beğenilmemiştir. Ancak güzel hazırlanmış savaş atmosferi ve insanı savaşın içinde hissettiren sesler oyuna artı puan katmakta. Oyundaki bazı sesler Battlefield 2 ve Battlefield Bad Company 2'den alınmış olduğu için oyunda fazla bir özgünlük bulunmamaktadır.

Oyunun Artı ve Eksileri

Artılar: Güzel hazırlanmış savaş atmosferi, İnsanı savaşın içinde hissettiren sesler, Battlefield'ın yapısını denemek isteyenlere ücretsiz sunum, Eğlenceli takım oyunu, Her ne olursa olsun keyifli oynanabilirlik.

Eksiler: Dönemin çok ama çok gerisinde kalmış grafikler, Birçok bug Yetersiz içerik, DICE kalitesine yakışmayan oyun, Oyundaki bazı seslerin Battlefield 2 ve Battlefield: Bad Company 2'den alınmış olması