Beşiktaş'ta 2010 Ocak ayında yapılacak seçim öncesi hareketli saatler yaşanıyor.



Seçimlerde aday olacağı gündeme gelen ve 15 Ekim tarihinde adaylığını açıklayacağı konuşulan Siyah-Beyazlı kulübün eski ikinci başkanı Murat Aksu, oluşturacağı yönetimde başkanlık koltuğu için Hikmet Çetin'i düşündüğünü açıklamıştı. Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba da konu ile ilgili yaptığı açıklamada Hikmet Çetin'in aday olması durumunda oyunu ona vereceğini söylemişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından net bir açıklama yapmayan ve aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmayan Hikmet Çetin bir dizi görüşmeler yapmak üzere dün akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Dün akşam Beşiktaş'ın önde gelen isimleri ile görüşeceği ve aday olup olmayacağı konusunda kesin bir karara varması beklenen Hikmet Çetin'in, her hangi bir görüşmede bulunmadığı öğrenildi.

Çetin, bugün ise İstanbul'da gerçekleşen 12'nci Uluslararası Balkan Politika Kulübü Konferansı'na katıldı. Saat 15.00'de sona erene bu toplantıda yer alan Hikmet Çetin'in bugün de Beşiktaş başkan adaylığı için temaslarda bulunmadığı belirtildi. Adaylığı ile ilgili görüşmeler yapması beklenen Süleyman Seba ve Murat Aksu'nun ise bu akşam saatlerinde yakın bir dostlarının nikahına katılmak için Ankara'ya gideceği öğrenilirken, beklenen görüşmenin önümüzdeki hafta olabileceği kaydedildi.

Ancak bir türlü net kararını veremeyen Hikmet Çetin'in başkan adaylığına çok sıcak bakmadığı ve kesin kararını veremediği için yapması beklenen görüşmeleri ertelediği ifade edildi. Seçimlerde Yıldırım Demirören'in karşısına çıkması kesin gözüyle bakılan Murat Aksu'nun ise Hikmet Çetin'in başkan olmayı kabul etmemesi durumunda 15 Ekim tarihinde başkan adaylığını açıklayacağı öğrenildi.