Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Wolfsburg ile İstanbul'da karşılaşacak olan Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet.



B Grubu'nda henüz galibiyeti bulunmayan siyah beyazlılar, yarınki karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak, hem ilk galibiyetini almak hem de gruptan çıkma şansını sürdürmeyi amaçlıyor.

Beşiktaş ile Wolfsburg arasında BJK İnönü Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alberto Undiano Mallenco yönetecek. Mallenco'nun yardımcılıklarını Fermin Martinez Ibanez ve Juan Carlos Yuste Jimenez yapacak.

B Grubu'nun diğer maçında ise Manchester United ile CSKA Moskova yarın Old Trafford Stadı'nda karşılaşacak.

LİGİN EN ÇOK FAUL YAPANI SİVOK, CEZA SINIRINDA
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en çok faul yapan futbolcuları arasında bulunan Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, ceza sınırında bulunuyor. 10 faulle, Milanlı Zambrotta, Atletico Madridli Simao ve Unirea Urzicenili Brandan ile birlikte ''Devler Ligi''nin en çok faul yapan oyuncusu olan ve şu ana kadar 2 sarı kartı bulunan Sivok, Wolfsburg karşısında sarı kart görmesi durumunda, deplasmanda Manchester United karşılaşmasında forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ, GRUBUN EN AZ ŞUT ATANI
B Grubu'nda 1 puanla 4. sırada yer alan Beşiktaş, atılan şut bakımından da son sırada bulunuyor. Oynadığı 3 maçta toplam 25 şut çeken siyah-beyazlılar, bunların 8'inde kaleyi bulurken, 17'sini ise topu dışarı attı. Siyah-beyazlıların rakibi Wolfsburg ise toplam 39 şut atarken, 13'ünde kaleyi buldu.

Siyah-beyazlılar, kaleyi bulan 8 şutla, 5 şutu olan Apoel ve 7 şuta ulaşan Unirea Urziceni takımlarından sonra Glasgow Rangers ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nin en az kaleyi bulan şutunu atan takımı oldu.

İSPANYOL HAKEMLE 3. KEZ
Karşılaşmanın İspanyol hakemi Alberto Undiano Mallenco, Avrupa kupalarında 3. kez bir Türk takımının maçını yönetecek. Mallenco'nun yönettiği maçlarda Türk takımları 1 galibiyet, 1 de yenilgi elde etti.

25 Kasım 2008'de Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin İstanbul'da Porto'ya 2-1 yenildiği maçta görev alan Mallenco, UEFA Kupası'nda ise 29 Kasım 2007'de Galatasaray'ın deplasmanda Yunan ekibi Panionios'u 3-0 yendiği karşılaşmada da düdük çaldı.