Karadeniz: Ben oyumu Demirören’e vermedim.
Demirören: Beşiktaş’ın başkan adaylarının senin tek oyuna mı ihtiyacı vardı.

Beşiktaş Kulübü’nün Genel Kurul Toplantısı’nda yeniden başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri dün Akaretler’deki kulüp binasında mazbatalarını aldı. Hürriyet'in haberine göre, bu sırada Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’in yaptığı konuşma salonda soğuk rüzgarlar estirdi.

Başkan Yıldırım Demirören’in kendisine oy verenlerin de vermeyenlerin de başkanı olduğunu söylediğini hatırlatan Karadeniz, “Benim de başkanım sayılıyor, çünkü ben ona oy vermemiştim. İnşallah 2013’e kadar iyi çalışır, ben de ona oy veririm” dedi.

Şov yapıyor

Bununla da kalmayarak, Başkan Demirören’in bundan sonra hata yapmama sözü verdiğini de kaydeden Karadeniz, “Bundan sonra biz de Divan Kurulu olarak takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
Bu sözler Demirören’i oldukça kızdırdı. Başkan, toplantı sonrasında sert bir şekilde “Beşiktaş’ın başkan adaylarının senin tek oyuna mı ihtiyacı vardı” diyerek Karadeniz’e tepki gösterdi. Bu arada Divan Başkan Vekili Bülent Tatar da Divan Başkanı Yalçın Karadeniz’i şov yapmakla suçladı.

SOĞUK RÜZGARLAR

Neşeli bir havada başlayan mazbata töreni, divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz’in, “Yıldırım Demirören benim de başkanım sayılıyor, çünkü ben ona oy vermemiştim” sözleriyle bir anda gerginleşti.

20-0’lık rekor grupların değil benim eserim


Demirören, kongrede oy atılan 20 sandıkta da kendisinin galip çıkmasının bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Grupların ya da kişilerin seçimin kazanılmasıyla ilgisi yok” dedi.

ÜST üste 3. kez Beşiktaş Başkanlığı’na seçilen Yıldırım Demirören, kongrede oy atılan 20 sandıkta da kendisinin galip çıkmasına vurgu yaparak, tarihi bir zafer elde ettiğini söyledi.

Demirören, dün kulüp binasındaki mazbata töreninde yaptığı konuşmada, Beşiktaş’ın önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu seçimi Yıldırım Demirören ve ekibi, ilkeleriyle, fikirleriyle kazanmıştır. Beşiktaş tarihinde ilk defa 20 sandıkta, 20’ye sıfır çıkmıştır. Her sandığın ortalaması 80’dir” dedi.

“Grupların ya da kişilerin seçimin kazanılmasında uzaktan yakından alakası yoktur” diyen Demirören, şöyle devam etti:

Camiaya zarar vermeyin


“Beşiktaş seçmeni, Yıldırım Demirören’i ve yönetimini seçmiştir. Lütfen bu olayları başka yönlere çekip, Beşiktaş camiamıza zarar vermeye başlamayalım. Çünkü ben ve yönetim kurulum, herkesi beraberliğe davet ediyoruz. Herkes de buna uysun. Bu kavgalar, kötü alışkanlıklar bitsin. Yine söylüyorum, 20-0 Beşiktaş tarihinde bir ilktir. Herkes bunu böyle bilsin, böyle hareket etsin”