Command & Conquer sevenlerin Red Alert 2'lerine yeni görevler/birimler ekleyebilecekleri ve heyecanla bekledikleri genişleme paketi (görev CD'si) Yuri's Revenge sonunda Türkiye piyasasında. Paket, adından da anlaşıldığı üzere Red Alert 2'nin önemli karakterlerinden biri olan Yuri ile ilgili. Bu yazı biraz kısa olacak ve birimler hakkında detaya da girmeyeceğiz, yeni birimleri sitemizde yayınlanan İzlenim yazısından öğrenebilirsiniz. Beğenilen bir oyuna çıkan görev CD'leri için inceleme yazmak oldukça zor, çünkü anlatacak çok fazla birşey kalmadığından kısa oluyor. Oyun hakkında bilgisi olmayanlar yine sitemizde yayınlanan C&C Red Alert 2 İncelemesini okuyabilirler.

Oyunu kurmak için öncelikle bilgisayarınızda C&C Red Alert 2'nin kurulu olması şart. Benim tekrar kurmam gerekti, fakat kurarken sadece birinci CD yeterli oldu. Kurulumun tamamlanmasının ardından Yuri CD'nizi takıyorsunuz. Yuri CD'si ilk olarak mevcut Red Alert 2'yi güncelliyor (Red Alert 2'yi sıfırdan kurup başka hiç birşey yapmadan Yuri'yi kurmanızı öneririm). Ardından da Yuri'nin kurulumuna geçiyor. Aynı Red Alert 2'de olduğu gibi oyuna yeni eklenen birimlerin resimleri bu kurulum sırasında da geçiyor...





Oyuna başladığınızda konuyu hemen anlıyorsunuz, daha doğrusu İngilizce bilenler anlıyor, çünkü her zamanki gibi filmler İngilizce. Olay kabinenin Yuri'nin yaptığı şeylerden ve tehditlerinden haberdar olmasıyla başlıyor. Derken araya Yuri giriyor ve başkanla tartışmaya başlıyor, daha doğrusu başkan yalvarıyor, ama Yuri dinlemiyor... Öyle ki, yeni geliştirdiği ve kitleleri etkileyebilen makinalardan birini San Fransisco'da Alcatraz hapisanesinin bulunduğu adaya yerleştirmiştir bile... Başkan konuşmanın ardından hemen bir hava saldırısı emri verir ve uçaklar yola koyulur. Fakat oyunda da karşılaşacağınız Gattling Cannon'lar tarafından yok edilirler. Uçaklardan biri düşerken güç istasyonuna düşer ve silah geçici olarak devre dışı kalır.

Ancak müttefiklerin sevinci yarım kalır. San Fransisco'da geçici bir süre için yenilgiye uğrayan Yuri dünyanın dört bir yanına yerleştirdiği diğer makinaları devreye sokar. Artık hem müttefikler hem de sovyetler için ortak bir düşman vardır. Oyunun geri kalanında işbirliği yaparlar mı bilinmez, fakat dünyanın büyük bir tehdit altında olduğu ve bu tehtidi de sizin yokedeceğiniz kesindir...

Oyuna böyle bir girişten sonra başlıyoruz. Ancak hemen heveslenmeyin, oyunda "malesef" Yuri'nin tarafından oynayamıyoruz. Onun yerine ortak düşmana karşı ya mütefikleri ya da sovyetleri seçip savaşıyoruz.

Hangi tarafı seçerseniz seçin ilk göreviniz Alcatraz'da kurulu olan makinayı yoketmek. Bu arada oyunun önemli bir noktasını atlamadan geçmeyelim. Yuri'ye karşı kullanılmak üzere müttefiklerin geliştirdiği bir zaman makinası var (bilin bakalım kimin icadı, tabi ki Einstein tipli profesörün). Bu makinayı kullanarak birliklerinizi zamanda geriye götürebiliyor ve Yuri'nin makinalarını daha hiç bir etkileri yokken yokedebiliyorsunuz. İlk görevde de amacınız zaman makinasını çalıştırabilmek için gerekli enerjiyi sağlayan santralları engineer'leri kullanarak ele geçirmek, ardından da zamanda geriye giderek (genelde Red Alert 2'deki Müttefik-Sovyet savaşının ortasında bir zamana dönüyorsunuz) binayı yoketmek.

Sovyet tarafında oynuyorsanız görev yine aynı, fakat Sovyetlerin kendi zaman makinaları olmadığından öncelikle müttefiklerin makinasını ele geçirmek zorundalar, bunu da müttefiklerle savaşarak yapıyorlar (en azından ilk görev böyle).

Yuri's Revenge, Red Alert 2 arayüzüne ve oynama şekline sahip. Eklenen yeni birimler, binalar, görevler ve klasik ara filmler dışında fazla bir yenilik yok. Sonuçta bunun bir görev CD'si olduğunu unutmayın. Ancak Yuri'nin kurulumundan önce yapılan Red Alert 2 güncellemesi oyunda daha önceden yaşamış olabileceğiniz problemlerle Yuri'de karşılaşmayacağınız anlamına geliyor. Üzerinden yakaşık 1 yıl geçtikten sonra Red Alert 2 için hazırlanan bu ek görev CD'si hayranlarını bir süre daha oyalayacak yeterli içeriğe sahip. Tarihi şimdilik belli değil fakat Command & Conquer serisinde çıkacak olan yeni oyun Tiberian Twilight'a kadar iyi eğlenceler diliyorum...
.....