Biz ftp'yi serverlara giren oyuncuların modları indirmesi için kullanıcaz.



"Program ekle veya kaldır" dan Windows bileşenlerini ekle veya kaldır seçeneğini seçiyoruz açılan pencerede "Internet Information Services" yani iis yazan kutucuğu dolduruyoruz ve ayrıntılara tıklıyoru

tekrar açılan pencerede "Dosya Aktarımı İletişim Kuralı (FTP) Hizmeti yazan kutucuğu doldurup tamam diyoruz ve windows bileşen sihirbazından ileri diyoruz ve kuruluma başlıyoruz.Kuruluma başladıktan sonra sizden xp cdsini isteyebilir cdyi takıp i386 klasöründen gerekli dosyaları bulduktan sonra kurulumu bitirin.





Denetim masası>Yönetimsel Araçlar>Internet Information Services (IIS) geldiğini göreceksiniz.
Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 797x595 ve 70KB ) Buraya Tıklayın

iis’e tıklayıp açalım açılan pencerede FTP siteleri yazan bölüme tıklayarak Varsayılan Ftp Sitesi yazan yere sağ click diyelim ve yeni sanal dizin oluşturalım.



Açılan pencereye bir ad yazın ve ileri diyin karşnıza gelen pencerede ftpden hangi dosyaları paylaşmak istiyorsanız o yolu belirtin ve ileri diyin sonra çıkan ekranda izinleri belirleyin tekrar ileri diyin son diyerek paylaşımı bitirin.


Hangi Klasörü paylaşıcaksanız onu gösterin



Belirttiğimiz yoldaki klasörün üzerine gelip sağ click diyerek özelliklerden
paylaşım oluşturun.


IIS de Varsayılan Ftp Sitesi adının altında deneme isimli bir sanal dizin oluşturduk şimdi Varsayılan Ftp Sitesi üzerinde sağ click diyerek özellikler bölümüne girelim.Default portumuz 21 dir ip adresi bölümündede bizim localde kullandığımız ip adresi seçili olacaktır.
Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 656x474 ve 55KB ) Buraya Tıklayın

Güvenlik hesapları sekmesinde ise gözat kısmından gelişmiş diyoruz şimdi bul butonuna basarak az önce oluşturduğumuz kullanıcıyı seçiyoruz.


Ardından "Anonim bağlantılar kullanabilsin" seçeneğini kaldırıyoruz yoksa şifresiz olarak giriş yapabilirler sonra tamam diyip çıkıyoruz.