''ATP Rome Masters'' turnuvasının üçüncü gününde, 1. tur müsabakaları tamamlandı, 2. tur mücadelelerine geçildi.




İtalya'nın başkenti Roma'da ''Foro Italico'' bölgesindeki toprak kortlarda düzenlenen, toplam 2 milyon 750 bin avro ödüllü ''ATP Rome Masters'' turnuvasının üçüncü gününde büyük bir sürpriz gerçekleşti ve dünya sıralamasının 1 numarası İsviçreli Roger Federer, çıktığı ilk maçında yenilerek, tek erkekler kategorisinden elendi.

Turnuva öncesi düzenlediği basın toplantısında, Fransa Açık'tan (Roland Garros) önce ilk provasını yapacağını belirten Roger Federer, ikinci turdan katıldığı ''ATP Rome Masters''da dünya sıralamasının 40. basamağında yer alan Ernests Gulbis'e 6-2, 1-6 ve 5-7'lik setlerle 2-1 yenildi. Bu sonuçla Gulbis, üçüncü tura yükseldi. Turnuvada çıktığı ilk tekler maçından yenilgiyle ayrılan İsviçreli raket, ''ATP Rome Masters''a vatandaşı Y. Allegro ile katıldığı çiftler kategorisinde mücadelesini sürdürecek.

Dünya sıralamasının 2 numaralı seribaşı ismi Sırp Novak Djokovic, ikinci tur mücadelesinde Fransız Jeremy Chardy'i 6-1'lik iki setle 2-0 geçerek, fazla zorlanmadan üçüncü tura çıkmış oldu.

4 numaralı seribaşı İskoç Andy Murray de evsahibi ülkeden Andreas Seppi'yi 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 üstünlük kurdu ve adını bir üst tura yazdırdı.

Turnuvanın 16 numaralı seribaşı raketi Arjantinli Juan Monaco, Rumen Victor Hanescu'ya 7-6(4) ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenilerek, turnuva dışında kaldı. Hanescu ise adını 3. tura yazdırdı.

-BİRİNCİ TUR MAÇLARI-
Turnuvanın 9 numaralı seribaşı raketi Rus Mikhail Youzhny ise eski dünya bir numarası Avustralyalı Lleyton Hewitt'e 6-4, 4-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenilerek, turnuvaya veda etti. Hewitt, 2. turda Arjantinli Garcia Lopez'in rakibi oldu.

13 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer, Kazak Evgeny Korolev ile yaptığı 1. tur mücadelesini 6-4 ve 6-1'lik setlerle maçı 2-0 kazanarak, ikinci tura çıktı. Ferrer, evsahibi ülkeden Potito Starace ile karşılaşacak.

Bir başka İsviçreli raket Stanislas Wawrinka, Avusturyalı rakibi Jurgen Melzer'i 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek, ikinci turda 10 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych ile eşleşti.

Merkez kortta evsahibi ülkeden Simone Bolelli, 1. tur mücadelesinde Alman Simon Greul'u 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek, ikinci turda 6 numaralı seribaşı İspanyol Fernando Verdasco'ya rakip oldu.

Bir diğer birinci tur müsabakasında İspanyol Nicholas Almagro, Polonyalı Lukasz Kubot'u 6-7(3), 6-2 ve 6-3'lük setlerle yenmeyi başardı. Almagro ikinci turda, 11 numaralı seribaşı Hırvat Ivan Ljubicic ile mücadele edecek.

Toprak kort mücadelelerinde öne çıkan İspanyol raketlerden Feliciano Lopez de birinci turda karşılaştığı Alman Benjamin Becker'i 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup etti ve adını ikinci tura yazdırdı. Feliciano Lopez'in 2. turdaki rakibi 8 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic.

Birinci turda karşılaşan Brezilyalı Thomaz Belluci ile Arjantinli Leonardo Mayer'in mücadelesinde gülen taraf 6-4, 3-6 ve 6-1'lik skorlarla rakibini 2-1 yenen Belluci oldu. Belluci, 2. turda 14 numaralı seribaşı ABDli John Isner ile kozlarını paylaşacak.

Sırp Viktor Troicki ve Hollandalı Thiemo de Bakker maçı ise Hollandalı raketin setlerde durum 1-1 iken maçtan çekilmesiyle son buldu. Sırp Troicki, 2. turda turnuvanın 7 numaralı seribaşı ismi Fransız Jo-Wilfred Tsonga ile karşılaşacak.