Sakatlığı nedeniyle bir süredir formasından uzak kalan ve sezon sonunda sarı lacivertlilerle sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli oyuncu, önümüzdeki yıllarda da F.Bahçe'ye hem saha içinde hem de farklı alanlarda hizmet etmeyi sürdürecek.
Şike soruşturması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe yönetimi sezon bitmeden milli yıldızla ilgili problemi ortadan kaldırdı. Yönetimle, Emre Belözoğlu arasında yapılan görüşmede karşılıklı anlaşmaya varıldı ve iş bitti. Sarı lacivertli yöneticiler, "Senden çok memnunuz ve seninle yola devam etmek istiyoruz" dedikleri Emre Belözoğlu'ndan "Ben hiç bir zaman ayrılmayı düşünmedim. Fenerbahçe'de kalmak istiyorum" yanıtını aldı.
Ücretinde fedakarlık yaptı
İki taraf da fikir birliğine varıp, el sıkışıldı ve Emre Belözoğlu'nun 4 yıllık sözleşmeye imza atacağı öğrenildi. Fenerbahçe'den yıllık 3.5 milyon Euro alan Emre Belözoğlu, ücretinde de fedakarlık yaptı. 4 yıllık sözleşme karşılığı ilk yıl için 2 milyon 750 bin, ikinci yıl için 2 milyon 500, ücüncü yıl için 2 milyon 250 ve son sezonu için de 2 milyon Euro'luk teklifi kabul eden Emre Belözoğlu, 4. yılının sonunda jübile yapacak.
İmza devre arasında
Milli yıldız yeşil sahalara veda ettikten sonra da Fenerbahçe'ye hizmet etmeyi sürdürecek. Emre Belözoğlu da jübilesinin ardından farklı bir misyon üstlenecek ve Fenerbahçe'de Sportif Direktörlük görevine getirilecek. Daha ileriki yıllarda belki de hocası Aykut Kocaman gibi teknik direktörlük yapacak. Yönetimin, "Takımın havasını bozulmasın" düşüncesi nedeniyle Emre Belözoğlu ile ligin devre arasında sözleşme yenilenecek.