Pazartesi günü oynanan Bursaspor maçında saha içinde Cristian ve soyunma odasında da Aykut Kocaman ile tartıştığı gerekçesiyle yönetim kurulunun kadro dışı bırakma kararı aldığı belirtilen Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Emre Belözoğlu, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Deneyimli futbolcu sadece açıklama yapacağını ve soru almayacağını belirterek sözlerine başlarken, "Süreci en baştan almak istiyorum. 3 Temmuz'dan beri Türk futbolcu ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Bundan en büyük payı da Fenerbahçe aldı. Bu dolayısıyla biz futbolcuları fazlasıyla etkiliyor. 3 Temmuz'dan önce zaten hakkımda bazı iftira silsileleri vardı. İddianame sonrasında kendimi çok bitkin hissettim. Bu da sahaya yansıdı zaman zaman." diye konuştu.

"Özür dilerim"

Emre Bursaspor maçında yaşananlar hakkında ise, "Tarihin en zor dönemini yaşayan camiamızın 3 Temmuz'dan sonraki sağlam ve dik duruşuna zarar verdiysem, camiamızdaki herkese, yönetimimize, takım arkadaşlarıma ve hocamız Aykut Kocaman'a huzursuzluk verdiysem özür dilerim. Olay yanlış anlaşılmadan gerçekleşen sadece sözlü bir tartışmadan ibaret. Alttan almam gerekirdi. Bu olay içinde bulunanlardan ve Aykut hocadan tekrar özür dilerim." ifadelerini kullandı.

Güzel günlerin kendilerini beklediğine inandığını da belirten Emre, "Sezon sonu şampiyon olarak bazı şeyleri kanıtlamak istiyoruz. Bunu yapmak zorunda olmamamıza rağmen bunu istiyoruz. Temmuz'dan bu yana yanlış davranışlarda bulunmuş olabilirim. Herkesten tekrar özür dilerim." dedi.

Emre ayrıca kadro dışı bırakıldığına dair kendisine herhangi bir bildiri veya tebligat gelmediğini de sözlerine ekledi.

"Futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorum"

Bu açıklamalarının ardından toplantıyı bitirmek isteyen Emre, bir muhabirin "Bu bir veda konuşması mıydı?" şeklindeki sorusuna, "Hayır hiçbir şekilde veda yok. İşte bu durumların yaşanacağını olayın başka yerlere saptırılacağını bildiğim için soru almak istememiştim. Ben yaşanan bu durumu Fenerbahçe ile olan ilişkimi alet etmek istemiyorum. İmza atarken de söylediğim gibi ben futbolu 'Fenerbahçeli Emre' olarak bırakmak istemiyorum. 6 aylık sözleşmem daha var. Yöneticilerimiz ve teknik heyetimiz beni göstermek istemedikleri sürece ben buradayım. Futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorum." diye yanıt vererek basın toplantısını noktaladı.