Türk futbol tarihinde ilk kez adına jübile düzenlenen Lefter için son kez jübile yapıldı. Yine Kadiköy'deki statta taraftarlar, yöneticiler ve futbolcuların huzurunda tören düzenlerek bir kez
daha
Fenerbahçe'nin stadından geçmiş oldu.



Lefter Küçükandonyadis, son yolculuğuna uğurlandı...
Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi 'Ordinaryüs' lakaplı Lefter'in cenazesi sabah erken saatlerde tören için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi.
Lefter'in naaşını taşıyan cenaze arabası stadın protokol tribünü girişi önündeki yolda görününce stat önünde tören için bekleyen futbolseverler, Lefter'i alkışlarla karşıladı.
FUTBOLUN RENKLERİ BİRARADA
Lefter'in cenazesi için Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gelenler arasında Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Bursalı ve diğer takımlardan yöneticiler de vardı. Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Faruk Ilgaz, Ali Şen, Beşiktaşlı Yönetici Metin Keçeli ve Fahrettin Curoğlu, Galatasaraylı Yönetici Ali Dürüst , Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı gibi isimler bu acı günde ezeli rakip ama ebedi dost olan Fenerbahçelileri yalnız bırakmadılar...
BİNLERCE TARAFTAR STATTA
Sarı-Lacivertli taraftarlar Lefter için tribünleri doldurdular. Binlerce taraftar hep bir ağızdan şarkılar söyleyip, Lefter ve Metris'te tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım için tezahüratlar yaptılar.
LEFTER'İN AZİZ YILDIRIM'A YAZDIĞI MEKTUP OKUNDU
Lefter'in ölümünden 2 gün önce Aziz Yıldırım'a yazdığı mektup statta torunu tarafından okunurken duygu dolu anlar yaşandı. Torunu Özlem'in söyledikleri taraftarları ağlatırken, Aziz Yıldırım'ın Lefter'e yazdığı cevap ise kardeşi Ali Yıldırım tarafından okundu ve yine büyük alkış alarak yoğun bir duygu yaşandı.
SON JÜBİLE
Türk futbol tarihinde ilk kez adına jübile düzenlenen Lefter için son kez jübile yapıldı. Yine Kadiköy'deki statta taraftarlar, yöneticiler ve futbolcuların huzurunda tören düzenlerek bir kez daha Fenerbahçe'nin stadından geçmiş oldu.
FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR LEFTER'İ OMUZLARDA TAŞIDI
Fenerbahçeli futbolcular Lefter'in cenazesinin yer aldığı tabutu omuzlarda taşıyarak koridorlardan yeşil zemine taraftarların huzuruna getirdiler. Sarı-lacivertli futbolcular daha sonra yine omuzlara alarak cenazeyi araca taşıdılar ve Büyükada'daki sonsuzluk yolculuğuna uğurladılar.
BAŞBAKAN ERDOĞAN STADA GELDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe ve Türk futbolunun "ordinaryüs" futbolcusu Lefter Küçükandonyadis için düzenlenen törene katılmak üzere Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na geldi.
Başbakan Erdoğan, sabah saatlerinde Üsküdar'daki konutundan ayrılarak, Zgeldiği Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na takım otobüs girişi kapısından 11.15'te giriş yaptı.
Başbakan Erdoğan'ı Lefter Küçükandonyadis'in cenazesinin de bulunduğu soyunma odası koridorunda Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen karşıladı.
Başbakan Letfer Küçükandonyadis'in Türk ve Fenerbahçe bayrağına sarılı cenazesinin yanına gitti ve burada bir süre bekledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, Fenerbahçeli futbolcuların taşıdığı Lefter Küçükandonyadis'in naaşının arkasında, taraftarların alkışları arasında sahaya girdi.
Başbakan Erdoğan tribünde FB başkanvekili Nihat Özdemir ile yan yana oturdu.