Niang'dan, milli takım kampında Moussa Sow'a markaj: “Chelsea veya M.United istemiyorsa, kesinlikle Fenerbahçe'ye git. Eğer bu teklifi kabul etmiyorsan delisin.”



Moussa Sow’un uzun süren transferindeki gizli kahramanların Mamadou Niang ve Issiar Dia olduğu ortaya çıktı. Niang’ın, vatandaşı Sow’a, “Chelsea ya da Manchester United istemiyorsa, kesinlikle Fenerbahçe’ye gitmelisin. Bu teklifi kabul etmiyorsan deli olmalısın” dediği öğrenildi. Sezon başında Katar takımı Al-Sadd’ın yolunu tutan Niang’ın ayrıca “Türkiye’de inanılmaz bir futbol sevgisi var. Futbol, tekniğe ve fizik gücüne dayalı oynanıyor. Ama sen Fenerbahçe forması giyersen, Fransa’dan sonra Türkiye’de de gol kralı olursun” diyerek Sarı-Lacivertli formayı giymesi yönünde Sow’a telkinde bulunduğu öğrenildi.
Dia’dan dobra dobra
Geçen sezondan bu yana Fenerbahçe forması giyen İssiar Dia’nın ise, takımın şu anki durumu hakkında Sow’a bilgiler verdiği öğrenilirken, “Senin gibi kaliteli bir golcüye ihtiyacımız var. Ben, yeterince forma şansı bulamadığım için ayrılmayı düşündüm. Ancak aramıza katılırsan, durumumu bir kez daha düşünürüm” dediği bildirildi.
Sow hakkında kısa bilgiler
* Senegal asıllı Moussa Sow, 1986 yılında Fransa’nın kuzeyinde dünyaya geldi. 16 yaşında Fransa’nın Amiens kulübünde futbol yaşantısına ilk adımını attı.
* Senegalli futbolcu, Ligue 1 (Fransa 1. Ligi) ekiplerinden Rennes’in genç takımıyla antrenmanlara çıktı. Burada profesyonel oldu.
* 2007-2008 sezonunda Sedan’da kiralık olarak forma giyen Sow, 30 maçta 6 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Rennes ile sözleşmesi 2010 yılında sona eren golcü futbolcu, Lille’e transfer oldu.
* Lille ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Moussa Sow, ilk sezonunda 25 gole imza attı ve 2010-2011 sezonunda Ligue 1’de gol kralı oldu.
* Fransa’nın genç milli takımlarında forma giyen Moussa Sow, milli takım tercihini Senegal’den yana kullandı. Senegal ile ilk maçına 5 Kasım 2009’da Angola karşısında çıkan Sow, ilk golünü 5 Eylül 2010’da Demokratik Kongo’ya attı.
* Moussa Sow, Fenerbahçe’ye olası bir transferinde dahi, Senegal Milli Takımı ile birlikte Afrika Kupası’nda boy gösterecek olması nedeniyle yaklaşık bir ay boyunca takıma katılamayacak.
* Futbol otoriteleri, Fenerbahçe’nin 13 milyon Euro’ya transferini bitirmek üzere olduğu Sow için, Afrika Kupası’nda başarılı bir performans sergilemesi durumunda, şu andaki değerini ikiye katlayabileceğini ifade ediyor.