Aragones ile yolların ayrılmasından sonra Christoph Daum düzenlenen bir törenle Fenerbahçe'ye imza attı !.. Daum'un imza töreninde Başkan Aziz Yıldırım da yer aldı. İmza törenine basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

YILDIRIM: "EVE HOŞGELDİN"

Basın toplantısında ilk sözü başkan Aziz Yıldırım aldı. İşte Başkan Yıldırım'ın sözleri:

"Bugün sayın Daum'la beraber sizin karşısında imza atmak için buradayız. Daum'la Fenerbahçe'de yeni bir dönem başlıyor."

"Kendisi daha önce 2003-2004'te başlayan üç yıllık bir dönemimiz var. Üç yıl aradan sonra tekrar beraberiz. Ve kendisiyle yeniden üç yıllık bir anlaşma yaptık."

"YARIM KALAN İŞİMİZ VARDI"

"Kongrede bir sözümüz vardı. 3 yıl şampiyon olacağız diye, bunu gerçekleştirmek için tekrar Daum'la çalışmaya karar verdik. Yarım kalan bir işimiz vardı. Onu gerçekleştirmek için buradayız. Ona yaptığımız teklifi hiç düşünmeden kabul etti."

"EVİNE HOŞGELDİN"
"Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da başarılı olmak için bir kadro kuracağız. Hocamızın istediği gerekli transferleri yapmaya devam edeceğiz. İnşallah üç yıl sonra da verdiğimiz sözü tutmuş olarak karşınıza çıkarız. Sayın Daum'a bir kez daha evine hoşgeldin diyorum "

DAUM'DAN TÜRKÇE ŞOV!

Daum toplantıda ilk sözlerini Türkçe dile getirdi !.. "Fenerbahçe'de sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum" diyerek söze başlayan Alman çalıştırıcı, "İnşallah Fenerbahçe şampiyon olacak, ben çok çok mutluyum. Aziz efsane başkan, Aziz Yıldırım Fenerbahçe'dir" dedi.

Ardından tercümanını çağıran Daum'un yine Türkçe "Bir sandalye lütfen" dediği görüldü.

Christoph Daum, basın toplantısının Almanca gerçekleşen bölümünde ise şunları söyledi:

"GEÇMİŞ BAŞARILAR GEÇMİŞTE KALDI"
"Başkana ve tüm yöneticilere beni eve geri çağırdıkları için teşekkür ederim. Geçmiş başarılar güzeldi ama geçmişte kaldı. Bizim için en önemlisi ileride yapacaklarımız olacak. Çok mutlmuyuz. Bu büyük takımla çalışmak bana gurur veriyor."

"YARI TÜRKÜM, ÖMÜR BOYU FENERLİYİM"
"Bunu söylemeye hakkım var mı bilmiyorum ama ben yarı Türküm. Bir kere Fenerbahçe diyen ömür boyu Fenerbahçe demeli"

"Herkesle birlikte bu kulübün geleceğini iyi yerlere getirmek istiyoruz, en büyük başarıları istiyoruz. Söz verililir ama önemli olan sözümüzü tutmamız. Benim çalışma alanım futbol sahasıdır. Tüm kulümüze ve futbolcularımıza yardım edeceğim."

"İlk hedef Türkiye'de başarılı olmak; daha sonrasına bakacağız. Beraberlik çok önemli, hepimiz birlik olursak Fenerbahçe'yi en güzel yerlere getiririz."

"BURADAN HİÇ GİTMEDİM"
"Herkesin bildiği gibi buradan ayrıldığımda hastalığım da vardı. Gittikten hemen sonra ameliyat oldum, ama şimdi iyiym. Şunu söylemek istiyorum ki ben buradan hiç gitmedim, hep buradaydım. Burada olmadığım sürece hep bağlantı halindeydik. Ali Bey'le diğer yöneticilerle sürekli konuşuyorduk. Kalbim hep Fenerbahçe'deydi. Almanya'da da sürekli Türkiye'nin temsilciliğini yaptım. Şimdi tekrar döndüğüm için de çok mutluyum. "

"İŞLERİM YARIM KALMIŞTI"
"Buraya neden döndüm. Çünkü yapacak işlerim vardı ve bitirememiştim. Başkanımızla bunları tamamlamak için geri döndüm. Türkiye'ye ye yüksek motivasyonla döndüm ve başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Mükemmel imkanlara sahibiz ve bunları kullanarak başarılı olmaya çalışacağız."

"TAKIM RUHUNU YANSITMALIYIZ"
"Yönetimle ben birebir konuşuyoruz. Herşeyi bu aile içinde konuşacağız. Ondan sonra size, medyaya bir şeyler söylebilirim ama önce işe başlamam gerekli ondan sonra bişeyler söyleyebilirim. Biz hergün 24 saat çalışmaya hazırız. Takıma gelince, takımın kişileri değil, ruhu çok önemli. Fenerbahçe bunu sahaya yansıtmak için orada olacak."

"ÖNCE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU"
"Bizim kurallarımız var. Herşeyi sırasıyla yapmamız gerekiyor. Öncelikli hedefimiz Türkiye şampiyonluğu.Sonra Avrupa'da başarı. İlk olarak bunun için mücadele edeceğiz. Birinci adımı atmadan üçüncü adımı atmamamız gerekiyor. "

"YILDIRIM HOCANIN İŞİNE KARIŞMAZ"
"Şu bir gerçektir Fenerbahçe'nin hedefleri en yüksektedir. Aziz Yıldırım'ın işe karıştığı medyada yer alan bir şakadır dişe düşünüyorum: Böyle birşeyin gerçek olması imkansız. Geçmişi konuşmak bizi ileriye götürmez. bunları unutalım. Ama Fenerbahçe'de oynayan herkes kendi isteğiyle burada. kimseyi zorla tutmuyoruz. Bizim hedeflerimizi paylaşan bizimle kalabilir. "