Christoph Daum, Twente maçını heyecanla beklediklerini belirterek, Avrupa Ligi’ne iyi başlamak istediklerini vurguladı. Alman hoca, “Şimdiye kadar kimse bize bir şey hediye etmedi, onlar da etmeyecek” ifadelerini kullandı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Avrupa kupası maçlarının kendileri için, ‘bayram’ niteliğinde olduğunu belirterek çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu sezon yeni bir statüyle düzenlenecek Avrupa Ligi’ni heyecanla beklediklerini kaydeden Alman hoca, Twente’nin dişli bir rakip olduğunu ifade etti.
Twente’nin genç oyuncuları yetiştirip, yurt dışına satan iyi bir takım olduğunu kaydeden Daum, ““Geçen sezon Schalke ile yaptıkları maçı izledim. Bu yıl kuralar çekildikten sonra da birkaç maçını izledik. Genç ve yaşlı oyuncuların yer aldığı Twente’de iyi bir karışım var. Normalde 4-3-3 sistemiyle oynuyorlar, zaman zaman kanat oyuncularını geriye çekip 4-5-1 oluyorlar. Bazen de 4-5 forvetle hücum ediyorlar. Bizim için burada önemli olan baskı ve pres yapabilmektir. Ayrıca kontrataklara dikkat etmemiz lazım. Oyuncularımız çok hırslı. İyi başlamak, gruplardan öteye gitmek ve başarılı olmak istiyoruz”” dedi.
Deneyimli teknik adam, şimdiye kadar oynadıkları maçlarda zorlukları aştıklarına dikkat çekerek, Twente’ye karşı da işlerinin kolay olmayacağını vurguladı. Daum, “Bugüne kadar kimse bize bir şey hediye etmedi, Twente de etmeyecek. Biz her maçı bunun bilinciyle oynuyoruz. Hiçbir zaman büyük konuşmak istemiyorum. Kupayı istediğimizi söylemek büyük bir spekülasyon olur. Şampiyonlar Ligi’nden gelecek takımları görmeden konuşmak zor” ifadelerini kullandı.

Lugano: Hedef kupa
Basın toplantısına katılan Lugano ise Avrupa Ligi’nde engelleri tek tek aşarak şampiyonluğa kadar ilerlemek istediklerini dile getirdi.