Carlos, Türkiye'de ne yaptı?

Fenerbahçe ile yollarını ayıran Brezilyalı yıldız futbolcu Roberto Carlos, sarı-lacivertli kulübe imza attığı ilk günlerdeki "Avrupa kupalarında başarı" sözünü kısmen yerine getirirken, Turkcell Süper Lig'de hiç şampiyonluk sevinci yaşayamadı.



İspanya’nın Real Madrid takımından Fenerbahçe’ye imza attığı 2007 yılının Temmuz ayında, transferi dünya çapında ses getiren Brezilyalı yıldız futbolcu Roberto Carlos, o dönemde yeni takımıyla en büyük hedefinin Avrupa kupalarında başarı olduğunu dile getirmişti. Carlos, Avrupa kupalarında başarı sözünü kısmen yerine getirirken, ilk günlerdeki demeçlerinde daha az yer verdiği Turkcell Süper Lig’de hiç mutlu sona ulaşamaması ilginç bir detay olarak göze çarpıyor.

2007-2008 sezonunda Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesinde (G) Grubu’nda, İtalya’nın Inter, Hollanda’nın PSV Eindhoven ve Rusya’nın CSKA Moskova takımlarıyla mücadele etmişti. Sarı-lacivertliler, grupta yaptığı 6 mücadelenin 3’ünü kazanırken, 2’sinde berabere kalmış, 1’ini yitirmiş ve toplamda 11 puan toplayarak, bir üst tura yükselmesini bilmişti.

Fenerbahçe, çift maçlı eleminasyon usulüyle yapılan bir sonraki turda, İspanya’nın Sevilla takımını elerken, o tura gelene kadar büyük katkısı olan Roberto Carlos’u İspanya temsilcisiyle Kadıköy’de yapılan ilk maçta geçirdiği sakatlık sebebiyle kaybetmişti. Fenerbahçe, Sevilla ile yapılan rövanş mücadelesinde rakibini eleyerek, çeyrek finale yükselmiş ve o sezon tarihinde ilkler yaşamaya devam etmişti.

Sarı-lacivertlilerin çeyrek finaldeki rakibi İngiliz devi Chelsea olmuş, "Kanarya" sakatlığı nedeniyle Roberto Carlos’dan yoksun bir kadroyla çıktığı maçta, rakibini Kadıköy’de 2-1 yenmesine karşın, deplasmanda 2-0 mağlup olarak kupaya veda etmişti.

"BENİM RÜYAM BU FORMAYLA UEFA KUPASINI KAZANMAK"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Türkiye’ye getirdiği 11. yıldız olan Roberto Carlos, imza töreninde, "Sizlerle olduğum için çok gururluyum. Burada bulunacağım seneler içinde bütün kupalara talibiz. Geçen seneki mutluluğunuzu kat kat artırmak istiyorum. Benim rüyam bu formayla UEFA kupasını kazanmaktır" demişti.

Roberto Carlos, Fenerbahçe Televizyonu’nda katıldığı bir programda da Real Madrid’de yaşadığı gibi sarı-lacivertli ekiple de büyük başarılara imza atmak istediğini belirtmişti.

CARLOS’UN TÜRKİYE KARNESİ
Fenerbahçe formasını giydiği 2007’den bu yana 101 maçta 10 gol kaydeden 36 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, Turkcell Süper Lig’deki ilk sezonunda (2007-2008), sakatlığı sebebiyle yer alamadığı karşılaşmada Fenerbahçe, ligin bitimine 2 hafta kala ezeli rakibi Galatasaray’a karşı 1-0 kaybedince şampiyonluktan olmuştu.

Roberto Carlos, sarı-lacivertli ekipteki 2. sezonunda (2008-2009), İspanyol teknik direktör Luis Aragones yönetimindeki takımın istenilen performansı gösterememesi nedeniyle ligi şampiyonluktan çok uzak bir şekilde 4. sırada bitirmişti.

2009-2010 sezonuna çok iyi bir başlangıç yaparak, 8’de 8 yapan Carloslu Fenerbahçe, ilk haftalarda yaptığı bu çıkışı sürdüremedi. Son 8 haftada biri hükmen, biri Galatasaray, biri de Ankaragücü maçı olmak üzere sadece 3 galibiyet alabilen, sarı-lacivertliler, 16. haftası geride kalan ligde 34 puan ve averajla ikinci sırada yer alıyor.

Brezilyalı yıldız, Türkiye’de lig şampiyonluğu yaşamasa da iki kez TFF Süper Kupası’nı kazanan ekipte pay sahibi oldu.

Almanya’nın Köln kentinde 5 Ağustos 2007 tarihinde oynanan ve Zico yönetimindeki Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı 2-1 yendiği final sonucu Carlos, Fenerbahçe kariyerindeki ilk kupasını kazanmış oldu.
Carlos, ikinci süper kupa zaferini, bu sezonun başında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve Alman teknik adam Christoph Daum idaresindeki Fenerbahçe’nin yine Beşiktaş karşısında elde ettiği 2-0’lık galibiyetle yaşadı.