Kaptan Alex de Souza, ilk geldiği günden bu yana Özer’e özel bir ilgi gösterdi. İdmanlarda sürekli kendisine tavsiyelerde bulunan, yardımcı olmaya çalışan Sambacı, her fırsatta ondan övgüyle bahsederken, Ankaragücü maçı sonrası, “Artık bu takımda ona da yer olduğunu gösterdi. Bu, Daum için tatlı bir dert olacak” diyerek beğenisini ortaya koymuştu. Altay maçında Alex yoktu, onun görevi de “veliahtı” olarak gördüğü Özer’e verilmişti Daum tarafından. Özer, hem hocasını hem de kendisi hakkında çok güzel düşüncelere sahip olan Alex’i yanıltmadı.

Kornerleri bile o kullandı
Bir sağda göründü, bir solda. Sambacı’nın kullandığı kornerleri bile o attı. 35. dakikada Mehmet Topuz’un kafayla kendisine gönderdiği topu, ‘Alex’vari düzeltip, sağ ayağıyla ağlara gönderdiğinde hem arkadaşları hem taraftarlar hem de kendisi büyük mutluluk yaşadı. Çünkü bu, onun Fenerbahçe’deki ilk golüydü. 78’de bu kez soluna geldi top ama hiç problem değildi. Yerden çok güzel bir plaseyle bir kez daha ağları havalandırıp, skoru 3-0’a taşırken, adeta Kaptan Alex’e mesaj yolladı: “Övgüne layık oldum mu?”

3-4 yıl sonra inşallah!
Altay karşısındaki güzel futbolunu 2 golle süsleyen Özer’den iddialı sözler. Genç futbolcu, “Görev almak ve gol atmak hayal ettiğim birşeydi. Bunun için çok mutluyum. Gittikçe daha iyi oluyorum. Takım oyununu iyi oynayıp, kendimi geliştirmem gerektiğini düşünüyorum” dedikten sonra, bir başka hayalini açıkladı: “Eğer 3-4 yıl sonra Alex, oynadığı alana bana bırakırsa, daha fazla gol pozisyonuna girebilirim. 3-4 yıl diyorum, çünkü Alex’in kalmasını ben de çok istiyorum.”