Devre arasını lider kapatmasına rağmen, taraftarı ve camiası transfer bekleyen Fenerbahçe'de sıcak paraların hepsi soğudu!
Galatasaray derbisinin ardından ligde 2 seyircisiz (Kasımpaşa, Ankaragücü), 1 hükmen kazandığı (Ankaraspor) ve 4 deplasman (Kayserispor, Beşiktaş, Eskişehirspor, Trabzonspor) maçı oynayan Fenerbahçe'nin sadece 2 Avrupa Ligi mücadelesinde kasasına sıcak para girerken, Steaua Bükreş-Sheriff arasındaki 41 günlük süreçte kulüp kelimenin tam anlamıyla sinek avladı.
Bu tablonun yarattığı hasılat kaybı tam 6 milyon dolar. Bir lig maçından ortalama 2 milyon dolar kazanan Fenerbahçe, 41 günlük sürede Fenerium'dan da ağır darbe yedi. Maç günleri satışlarını yüzde 40 arttıran Fenerium, kulüpten alınan bilgiye göre 41 günde 2.5 milyon TL'lik ciro kaybı yaşadı.

ÖDE ÖDE BİTMİYOR!
Toplamda 11.5 milyon TL sıcak paradan olan yönetim, transfer sezonunda fazlasıyla terleyecek. Çünkü bu gelirler vadeli gelmiyor, direkt kulübün kasasına giriyordu.
Hal böyle olunca, her transfer sezonunun yıldızı olan Fenerbahçe'nin eli kolu bağlandı!.. Bonservis taksitleri, amatör şubelere aktarılan para, oyuncuların aylıkları başta olmak üzere birçok ciddi ödemeyle karşı karşıya kalan kulübün transfer bütçesi resmen eridi.

ÇARE: OYUNCU SATIŞI
Yönetim bu yüzden Güiza, Deivid veya Kazım'ı satabildiği takdirde transfer yapabilecek. Kazım ve Deivid zaten gitmek istiyor. Vatan'ın haberine göre, Güiza'nın ise aldığı yıllık 3.5 milyon euro ve yüksek bonservisi nedeniyle alıcı bulması zor..
Güiza'da 10 milyon euroyu aşan olmadığı için transferin gerçekleşmesi ve yerine oyuncu alma düşüncesi uzak bir ihtimal. Fakat yönetim Kazım (3 İngiliz kulübü ilgileniyor) ve Deivid'i (Olympiakos istiyor) de 3'er milyon euroya satıp kaynak yaratmak istiyor.
Transfer konusu son yönetimde de tartışıldı. Ve gerek takımın son 2 maçtaki yükselişi, gerekse mali kriz nedeniyle "En fazla 1 transfer yapalım.. O da yüksek maliyetli olmasın" fikri benimsendi.

TÜRKİYE'DE KALDILAR
11 günlük iznin başladığı Fenerbahçe dünyaya yayıldı! Daum, Almanya'ya geçti. Yılbaşını Viyana'da kutlayıp ardından İngiltere'ye gidecek. Koch ise golf merakı yüzünden Antalya'yı tercih etti.
Semih Paris'e giderken, Güiza İspanya'yı seçti. Volkan'ın nişan için Belçika'ya gittiği tatilde Emre Maldivler, Gökhan ise ABD'yi seçerek 'sükse' yaptı.
Deniz ve Özer Hamburg'a, Uğur İtalya'ya, Brezilyalılar'ın hepsi ülkelerine, Lugano da Brezilya aktarmalı Uruguay'a gitti. Takımdaki 2 istisna Gaziantep'i seçen Bekir ile Kayseri'ye giden Topuz oldu.