'Daum gitsin, gelsin'

Camiada Alman hocanın gönderilip gönderilmemesi tartışılırken, eski yönetici Hamdi Akın, ilginç bir öneri yaptı: “Şimdi gönderilsin, sezon başı yeniden getirilsin”




Fenerbahçe’de üst üste alınan başarısız sonuçların ardından, taraftarlar, teknik direktör Daum’un bir an önce gönderilmesi yönünde baskı oluşturmaya çalışırken, camiada da ilginç değerlendirmeler yapıldı. Aziz Yıldırım’ın bir dönem asbaşkanlığını yapan Hamdi Akın, “Daum gönderilsin ama yeni sezonda tekrar futbol takımının başına getirilsin” diyerek, büyük tartışma yaratacak bir öneride bulundu. Fenerbahçe 2000 Derneği başkanı Şevket Yılmaz “Tazminat düşünülmeden Daum’un işine son verilmeli. Fenerbahçe’nin matematiksel olarak şampiyonluk şansı var. Ama bu, Daum’la gerçekleşmez. Aykut Kocaman belki mücizeyi yaratabilir. Daum öyle bir gönderilmeli ki, bir daha Türkiye’ye dönmemeli” diye konuştu. Geçmişte futbol şube sorumluluğu yapan eski futbolcu Selim Soydan, takımın Aykut Kocaman’a teslim edilmesi gerektiğinin altını çizerken, “Daum, 3-2 kaybedilen Bursaspor maçından sonra gönderilmeliydi. Hele elinizde Aykut Kocaman gibi bir değer varken Daum’u göndermemek büyük hataydı. Yönetimin korkmadan Aykut’u

takımın başına getirmesi gerekir” dedi.


  • ‘Getirilmesi büyük hataydı’


Aziz Yıldırım ve yönetimini sık sık eleştiren eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp ise aksi görüşteydi: “Daum’u bugün göndermek sıkıntı yaratır. Sezon sonu mutlaka yollar ayrılmalı. Aslında Daum’un getirilmesi büyük hataydı. Fenerbahçe 5 maç arka arkaya kaybetse de yönetim Daum’u göndermez.”