Derbiyi düşünerek Niang'ı Konya'da oynatmayı düşünmeyen teknik adam Aykut Kocaman'ın bu maçta ileride Semih'i görevlendirmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Semih'e sarıldı Fenerbahçe'de gözler forvet hattında... Galatasaray derbisini de düşünerek Niang'daki yırtığın büyümemesi ve derinleşmemesi için bu oyuncusunu Konya'da yedek kulübesinde tutmayı düşünen Aykut Kocaman, "nöbetçi golcü" Semih ile sahaya çıkacak.

Kocaman, son haftalarda özellikle antrenmanlardaki performansı nedeniyle Kazım'a takımda yer ararken "orjinal santrfor" olan Semih'ten yana tercih kullanacak.

Sağ diz iç yan bağlarında kısmi yırtık olduğu tespit edilen Niang'daki problemin korkulan kadar ciddi olmamasına rağmen teknik heyet, her türlü ihtimali göz önünde bulundurup, golcü oyuncu konusunda temkinli davranıyor.

Aykut Kocaman ve ekibi Mamadou Niang'ı Konyaspor deplasmanına götürecek ve 18 kişilik maç kadrosuna alacak. Ancak bir sonraki hafta oynanacak Galatasaray derbisini de düşünen Aykut Kocaman ile yardımcıları risk almak istemiyor ve Niang'ı dev derbiye saklamayı planlıyor.

Karşılaşmanın sıkıntıya girmesi durumunda ise Niang oyuna alınabilir veya yedek kulübesinde bir forvet bulunması açısından da bu gerekli, çünkü, Semih'in sağ dizinde ağrısı var, Gökhan Ünal ise tırnağındaki problem nedeniyle sakat. Guiza ise uzun bir süredir yok zaten.

Kayseri deplasmanında olduğu gibi yedek kulübesi krizi ile karşılaşmak istemiyor teknik heyet, hatırlanacağı gibi o maçta stoper krizi vardı ve yedek kulübesinde stoper olmadığı için Selçuk Şahin o bölgeye kaymak zorunda kalmıştı.

Niang'ın yerine "orjinal santrafor" olduğu için Semih'i düşünen Aykut Kocaman, Dia iyileşmezse Kazım'ı sağ kanatta oynatacak.

Dia'nın hasta olmasından dolayı bu oyuncunun son durumuna bakacak olan sağlık ekibi ve teknik heyet Senegalli genç oyuncunun vücut direnci artmazsa Kazım'ı sağ kanatta oynatmayı, forvete de Semih'i almayı planlıyor. Bu durumda Stoch ise sol kanatta görev yapacak. Buna göre;

Volkan

Gökhan-Lugano-Yobo-A.Santos (Caner)

Mehmet Topuz-Emre

Dia (Kazım) - Alex - Stoch

Semih 11'i muhtemel görünüyor.

Kocaman milli takımdan yorgun dönen, daha çok alınan sonuçlar nedeniyle yıpranmış olarak dönen Emre'nin durumunu da göz önünde bulundurabilir. Bu durumda ön liberoda Emre'yi yalnız bırakmadan savunmanın hemen önünde Cristian'ı sahaya sürerse, bu kez kadrodaki yabancı kontenjanı nedeniyle Stoch yedek kalıp ilk 11 şu şekilde değişebilir:

Volkan

Gökhan-Lugano-Yobo-A.Santos (Caner)

Cristian

Dia (Kazım)-Mehmet Topuz-Emre

Alex - Semih


KAYNAK : SPORX