FIFA serisi son yıllarda özellikle online multiplayer yönüyle takipçi sayısını giderek arttırmayı başarıyordu. Bu sene de istisna olmayacağa benziyor. Daha fazla oyun modu daha eğlenceli arayüz ve seçenekler bizleri FIFA 12'de bekliyor. Bu modları yakından tanımaya ne dersiniz? İşte başlıyoruz.
HEAD TO HEAD SEASONS





Head to Head Seasons, size, sezonunuza ve liginize odaklanıyor. Toplamda 10 lige sahip olan bu modda her sezon 10 maçtan oluşuyor. Sezon şampiyonu olarak bir üst lige geçmeye çalışırken küme düşerek bir alt lige şutlanmamaya gayret gösteriyorsunuz. Puanlamalar bildiğimiz basit türden. Kazanınca 3 puan, berabere kalınca 1 puan ve kaybettiğiniz her maç ekibiniz için kapanmayacak bir yaraya sebep veriyor.






EA'in Head to head seasons ile ilgili verdiği bilgiler arasında Division 1'e yani 1. Lige giden yolu dengelediğini söylediği yer alıyor. Division 10'dan Division 9'a geçmek için 12 puan yeterli oluyor. Yani 10 maçın dördünü bu ligde kazanınca bir üst lige çıkmaya hak kazanıyorsunuz. Ancak takdir edersiniz ki bir üst lig demek daha çetin rakipler ve daha zor maçlar demek. 1. lige çıkıp şampiyon olup kupayı kaldırmak oldukça zor bir durum. Sezondaki gidişatınız hakkında yorumcular sizin performansınız ve ligdeki durumunuz hakkında görüşlerini bildirecekler.




Dünya sıralamasındaki yerinizi de bu menüde görebiliyorsunuz. Yukarıdaki listede oyuncunun Division 6'da olduğu görülüyor


Maçlar Nasıl Düzenleniyor?


Peki bu yeni modda maçlar nasıl düzenleniyor? Aslında belirli takımlardan oluşan bir lig yok. Takımınızı seçiyorsunuz, oyun da size eş değer bir rakibi karşınıza çıkarıyor. Yendiğiniz takdirde 3 puanı alıp bir üst lige daha da yaklaşmış oluyorsunuz.




FIFA 12'de rakip aramadan önce kulübünüzü, kit'inizi ve saha/oyuncu düzenlemelerinizi yapıyorsunuz. Aramaya bastığınızda ise Lig'iniz, beceriniz, bulunduğunuz yer, kontroller, DNF %, ve kulüp yıldız seviyeniz üzerinizden en ideal rakip karşınıza çıkarılıyor. Bu gibi durumlarda kit çarpışmasına bile olanak tanınmayacak. Yani takımınız güçsüzse, korkmanıza gerek yok, karşınıza 'aman aman' bir takım çıkmayacak. Aslında korkmanız gereken daha çok karşınızdaki takımı yöneten oyuncu!


Kupalar


Gerçek hayatta da olduğu gibi her sezon sonu bulunduğunuz lig ile doğru orantıda size kupalar veriliyor. Alt sıralardaki liglerde ‘EA Shield’ kupası, 1 ve 2. ligde ise ‘Premier Cup’ gibi üstün kupalar verilmekte.





ONLINE FRIENDLIES MODU


Arkadaşlarınızla FIFA oynamanın en güzel ve en rahat yolu 'Online Friendlies' modu olacak. Geçen seneki gibi oldukça keyifli anlar yaşatacak olan bu modda bu sene ufak tefek değişiklikler var.





FIFA 12'nin Online Friendlies ara yüzünde yukarıda da görebileceğiniz üzere sol tarafta arkadaş listeniz bulunuyor. Bir arkadaşınızı seçin, ayarlarınızı yapın ve maça başlayın. Bu modun en güzel yanı ise bir arkadaşınızla maç yapmanız demek bir arkadaş sezonu başlatmış olmanız demek oluyor. Bu da başından kalkamayacağınız yeni saatleri beraberinde getirecek.




PRO CLUBS
Bu sene Pro Clubs modunda herhangi göze çarpan bir yenilik yok. Aksine yapımcı ekip bu moddaki sorunları düzeltmeye gitmiş ve önümüze daha sorunsuz ve dengeli bir mod çıkarmak istemiş.


Görüldüğü üzere bu sene FIFA 12, online modlara yeni tatlar getirme peşinde. Özellikle 'Head to Head Seasons' ile bambaşka bir oyun deneyimi bizleri bekliyor.