Yönetimin gündem maddesi: İstifa!

İkinci Başkan Mehmet Helvacı maçtan sonra, “İstifayı düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Her şey olabilir” yanıtı verdi. Yönetim bugün olağanüstü toplanıyor.



Manisa karşısındaki hüsran tüm taraftarlar gibi yönetim kurulunda da şok etkisi yarattı. 90 dakika bitiminde basının karşısına çıkan İkinci Başkan ehmet Helvacı’nın açıklamaları da, yönetimin olağanüstü kongreyi alternatif çözümler arasında düşündüğünün göstergesiydi. Helvacı, “Radikal bir karar alıp almayacağımıza yarın (bugün) yapacağımız yönetim toplantısında karar vereceğiz. Başkanımız yurt dışında. Onun görüşlerini de telefonla alacağız. Manisaspor maçının ardından gerektiği için bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Herkesin Galatasaray’ın sahipsiz olmadığını bilmesini istiyorum. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Bizler de Galatasaray taraftarıyız ve çok üzgünüz” ifadesini kullandı. Helvacı bu açıklamasının ardından kendisine yöneltilen, “İstifayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya ise, “Her şey olabilir. Toplu halde görüşeceğiz. Herkes bir cümle söyleyecek” yanıtı vererek, her ihtimali düşündükleri mesajı verdi.

Sezgin istifa etmezse...
Bu akşam yapılacak toplantıda bazı istifaların olabileceği konuşulurken, Mehmet Helvacı önderliğindeki birkaç idarecinin Başkan Adnan Polat’tan, sportif direktör Adnan Sezgin’in istifasını bir kez daha isteyeceği, Polat’ın kabul etmemesi halinde toplu olarak istifa edecekleri ileri sürüldü.