Galatasaray'ın Cuma günü İstanbul B.B ile oynayacağı karşılaşmada biletini ayırtan bir oyuncu var! Yekta Kurtuluş...




Galatasaray'da Felipe Melo'nun sakatlık geçirmesinin ardından formayı kapan Yekta Kurtuluş, Kayserispor maçında olumlu işlere imza atarak İstanbul B.B maçı öncesi yerini sağlama aldı. Bu karşılaşmada Selçuk İnan ile Yekta, Galatasaray'ın orta sahasının yükünü çekmeya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezonda Kayserispor maçında sakatlık geçiren yetenekli oyuncunun kaderi bir anda değişirken, işler tersi yönde ilerlemeye başlamıştı. 1 yıl aradan sonra sahalara ilk 11'de sahalara dönen Yekta Kurtuluş, performansıyla herkesi büyüledi ve Melo'dan daha iyi işler yapacağının sinyallerini verdi.

Oynadığı futbolla Selçuk İnan'ın da performansını yakından etkileyen 26 yaşındaki futbolcu, attığı uzun paslar ve oyunu kanatlara çevirme becerisiyle taraftarlardan uzun süre alkış aldı. Gereksiz olarak topu ayağında tuttuğu zamanlarda eleştiri alan Yekta'nın ilerleyen haftalarda form düzeyinin artışa geçeceği ifade edildi.

Türk spor kamuoyundan tam not alan 26 yaşındaki futbolcu hakkında konuşan teknik direktör Fatih Terim ise, "Yekta'yı geçen sene Kayseri'de kaybettik, bu sene burda kazandık. Sahanın en iyisiydi. Çok görev almadan; birden bire 11'de yer alıp iyi oynamak takdir edilesi bir davranıştır. Kendisini tebrik ediyorum, örnek oldu. Oyundan çok sevindiğimiz şey Yekta'ydı. İyi profesyonelseniz, inancınız varsa, çalışıyorsanız; Allah da size o şansı verir. Bu bence odur. Bugün en zor iş onundu" açıklamasında bulundu.