Brezilyalı golcünün menajeriyle 2.5 milyon euro karşılığında el sıkışan Üstünel, Betis’le pazarlığa oturdu. İspanyollar, 7 milyon euroya indi, arada 2 milyon fark kaldı.

Yabancı transferinde rotasını İspanya’ya çeviren Galatasaray, Real Betis’in Brezilyalı yıldızı Oliveira’yı renklerine bağlayabilmek için kıran kırana pazarlıklara başladı. Önceki gün Almanya’dan Madrid’e geçen futbol şubesinden sorumlu yönetici Haldun Üstünel’in, Brezilyalı oyuncunun menajeri Augusto Castro ile bir araya geldiği ve yıllık 2.5 milyon euro karşılığında prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi.

Oliveira’yı ikna eden genç yönetici, elindeki bu kozla Betis’le masaya oturdu. Oliveira için 10 milyon eurodan kapı açıp, bonservisini son olarak 8 milyona indiren İspanyollarla kıran kıran pazarlık sürerken, Üstünel daha önce Galatasaray adına yaptığı 4 milyon euroluk teklifi de 5 milyona çıkardı.

-LİNCOLN’Ü DE ETKİLER-


Betis’li yöneticilerin ise bir adım daha atarak 7 milyon euroya inme eğilimi gösterdikleri, aradaki 2 milyon
euroluk farkın giderilmesi için görüşmelerin sürdürüldüğü belirtildi. Yönetim, 29 yaşındaki golcünün transferini bitirerek bir atışla iki kuş vurmayı planlıyor. Hem hocanın gönlüne göre forvet alınmış olacak hem de ikinci Brezilyalı’nın gelmesiyle Lincoln’den de daha fazla verim alınacak.

Yurt dışındaki görüşmelerini şimdilik tamamlayan Haldun Üstünel dün Frank Rijkaard ile birlikte İstanbul’a döndü. Üstünel havaalanında kısa süre içinde transferlerin gerçekleşeceğini söyledi.

HT SPOR