Levadia Tallinn’in, Şampiyonlar Ligi maçını yöneten Cüneyt Çakır, Estonya temsilcisinin röntgenini çekti...



Levadia Tallinn’in, Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Wisla Krakow’u yendiği maçı yöneten Cüneyt Çakır, Estonya temsilcisinin röntgenini çekti, Galatasaray’ın, Ali Sami Yen’de iyi bir skor alması gerektiğini söyledi

FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, Galatasaray’ın, Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Levadia Tallinn’i, mercek altına yatırdı.

Türkiye’de kimsenin yakından tanımadığı Estonya ekibinin, Şampiyonlar Ligi 2. turu rövanşında Polonya şampiyonu Wisla Krakow’u 1-0 mağlup ederek elediği maçı yöneten Çakır, Levadia’nın özellikle defansif anlamda iyi bir takım olduğunu vurguladı.

Estonya şampiyonu Levadia’nın son yıllarda Avrupa kupalarında tecrübe kazandığına dikkat çeken Cüneyt Çakır, “UEFA’nın verdiği görevle, Levadia Tallinn takımının, Wisla Krakow ile oynadığı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçını yönettim. Levadia, Tallinn şehrinde oynanan bu maçı 90. dakikada frikikten attığı tek golle kazanarak ilk maçtaki 1-1’lik skorun avantajıyla tur atladı.

Levadia son senelerde iyi bir çıkış yakalayan ve yavaş yavaş Avrupa’da da tecrübe edinmeye başlayan bir takım. Kaybedip elendiği maçlarda neredeyse hiç 2 farklı mağlup olmamışlar. Geçtiğimiz yıllarda ön eleme maçlarında Newcastle, Shakhtar, Braga ve Twente gibi gibi güçlü ekiplerle karşılaşmışlar ancak hiçbir zaman kolay teslim olmamışlar” diye konuştu.

‘Seyirci baskısı olmayacak’

Cüneyt Çakır, Galatasaray’ın yarın akşam Ali Sami Yen Stadı’nda konuk edeceği Levadia Tallinn’in uyguladığı sistem ve önemli oyuncularını da değerlendirdi.

Başarılı hakem, “Levadia defansif anlayışla oynuyor. Dikkat edilmesi gereken oyuncuları forvetteki Ivanov ve Andreev. Galatasaray deplasmanda seyirci baskısıyla karşılaşmayacaktır. Bana göre Türk seyircilerin sesi orada daha fazla çıkacaktır. İlk maçta alınacak iyi bir sonuçla Galatasaray’ın turu geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.