“Seyirci avantajını göz önüne alırsak Panathinaikos’un maçı kazanma şansı yüzde 60. Karagunis, Salpingidis, Katsuranis, Leto ve Gilberto Silva dikkat edilmesi gereken oyuncular.”


PANATHİNAİKOS’la oynayacağı UEFA Avrupa Ligi F Grubu ilk maçı öncesi G.Saray’a bir dosttan uyarı geldi: “Sakın orta sahayı kaptırmayın.” Bu sözler, 1973-1978 yılları arasında Beşiktaş’ta forma giyen, 5’i A Milli olmak üzere 22 kez ay yıldızlı formayı taşıyan Niko Kovi’ye ait.
1978’de geldiği Atina’da bu tarihten 1983’e kadar Panathinaikos’ta top koşturan ve halen yeşil beyazlı kulübün alt yapı sorumlusu olarak görev yapan Niko Kovi, 17 Eylül Perşembe günü Atina Olimpiyat Stadı’nda oynanacak zorlu maç öncesi, görüşlerini HÜRRİYET’le paylaştı.
Hücum hattı güçlü
Perşembe akşamı Türkiye ile Yunanistan’ın şu andaki en iyi takımlarının karşı karşıya geleceğini söyleyen Niko, “G.Saray ligde 5’te 5, Panathinaikos da 3’te 3 yaparak liderlik koltuğuna oturdular. Her iki takımın da hem orta sahası, hem de hucüm hattı çok güçlü” dedi.
Yunan takımının seyirci avantajı göz önüne alınarak maçı kazanma şansının yüzde 60 olduğunu savunan Niko Kovi, “G.Saray orta sahayı kaptırırsa sorun yaşar” diye konuştu.
3’te 3 yaptılar
Sarı kırmızıların, Karagunis, Salpingidis, Katsuranis, Leto ve Gilberto Silva’ya dikkat etmeleri gerektiğini belirten Niko, iki takımın da savunmalarının çok güçlü olmadığının altını çizdi. “Panathinaikos ligde hiç gol yemedi ama Avrupa maçlarında savunmasında zaaf yaşıyor” diyen Beşiktaş’ın eski futbolcusu, Yunan takımının kalecisi Mario Galinovic’in iyi bir file bekçisi olduğunu ancak her sezon geç forma girdiğini belirtti. Panathinaikos önceki gün Gümülcine’de lig sonuncusu Panhtrakikos takımına karşı oynadığı maçı 1-0 kazandı. Maçın tek golünü 78. dakikada Leto attı. Oynadığı 3 maçta 9 puan toplayan Panathinaikos, Yunan Ligi’nde zirvede yer alıyor.


HÜRRÜYET