Galatasaraylı yöneticiler gün boyu telefonlara cevap vermezken, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaşanan olaylara en büyük tepki eski başkan Mehmet Cansun'dan geldi.



Fenerbahçe yenilgisiyle Galatasaray’da moraller alt üst olurken, Sarı-Kırmızılı yöneticiler gün boyu telefonlara cevap vermedi. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaşanan tribün olaylarına en büyük tepki ise eski başkanlardan olan Mehmet Cansun’dan geldi. Cim Bom’un eski patronu, Kadıköy’de oynanan derbi maçlarında her sezon aynı senaryoların uygulandığını belirterek, “Can yakacak cezalar verilirse bir daha bunlar olmaz” dedi. Cansun, “Durup beklemek lazım. Futbol Federasyonu’nun vereceği karar çok önemli. Geçmişte Sami Yen’de bir rezalet yaşandı ve kulübe 5 maç ceza verildi. Bu olayların karşılığında cezalar var. Birilerinin canını yakmak lazım ki bunlar olmasın” diye konuştu.

‘Keita atıldı ama...’

Mehmet Cansun, Keita’nın Carlos’a yumruk atmasının haklı bir şekilde kırmızı kartla cezalandırıldığını vurgularken, “Ancak kendisi su şişesini suratına yemese, belki o faulden sonra Carlos’a vurmayacaktı. O suyu oraya atanın da ceza görmesi lazım” açıklamasını yaptı.

Neler yaşanmıştı?

Kadıköy’de daha önce Gerets’in alnı yarılmış, Hasan Şaş’ın kafasına yumurta atılmış, Mondragon’un kulağında maytap patlamış ve bir dizi olay daha meydana gelmişti.