Polat'tan transfer sinyali


Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Galatasaray Televizyonu’na gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.


Polat, Avrupa arenasında Nonda'dan başka golcüleri kalmamasından yakınarak bir transfer daha yapabileceklerinin sinyalini verdi. İşte Adnan Polat'ın açıklamaları:

"Haldun’la Murat uzun zamandır uğraşıyor. Adnan Sezgin de burada diğer işlemleri bitirmek için uğraşıyor, iyi bir ekip çalışması yapıyorlar."

"Kendi ekonomik şartlarımız içinde gerçekleştirilen iki transfer var. Neill’i çoktandır düşünüyorduk ihtiyacımız olan bir bölge. İnşallah bilgisini, becerisini ve yeteneklerini aktarır takıma katkısı olur. Jo başka bir vaka, onun transferini kimse mümkün görmüyordu. Ama biliyordum ki başka kulüplerden Manchester City’ye daha büyük teklifler geldi. O daha önce bize söz verdiği için 'ben söz verdim sözümden dönemem' diyerek çok daha mütevazı bir teklifle Galatasaray’a geldi. Tabi büyük şansızlık Jo’nun 7 tane Avrupa Kupası maçı oynaması ve bu kupada oynayamayacak olması ve bu şekilde biraz sıkıntımız olacak onu da çözmek için uğraşıyoruz."

"Bu arada bizi en çok üzen nokta Harry Kewell’ın sakatlanması. Sakatlık bölgesinde daha önce de bir sakatlığı vardı kasık bölgesinden ameliyat olmuştu. Şu anda Avustralya’da bir operasyon geçirmesi söz konusu. Eğer operasyon geçirirse Nisan’a kadar oynamaması söz konusu, bu şekilde de sezonun son 4-5 maçı oynayabilir, dolayısıyla da orada büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Sadece Nonda ile kalıyoruz santrfor olarak Avrupa kupalarında. Çözüm üretmeye çalışıyoruz bu hafta içinde de bu çözümü neticelendirmemiz lazım çünkü transfer bir hafta sonra bitiyor."

"Geçen sene de sezonun ikinci yarısına 12 tane sakatla girdik Harry Kewell’ın stoper oynadığı dönemdi, bu sakatlıklar bizi ciddi şekilde rahatsız ediyor ve etkiliyor ama bu sene çok iddialıyız bu sakatlıklar olmasına rağmen her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Şampiyon olmak istiyoruz, UEFA’da final oynamak istiyoruz onun için elimizden geleni yapıyoruz. Galatasaray takımı da bunu yapabilecek kapasitede hem yönetim hem teknik heyet hem futbolcular tüm kadro iyi niyetle bir kolej havası içinde çalışıyor."

"Beni en çok üzen, medyada Galatasaray’ı içeriden yıpratacak takımı bozmaya çalışan, yönetimi bozmaya çalışan bir sürü asılsız haberin çıkması. Neden çıktığını da bilmiyorum. Onun dışında bir sıkıntımız yok, iyiyiz daha iyi olacağız."