İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham'ın Meksikalı orta saha oyuncusu Giovani Dos Santos, Galatasaray ile anlaştığını açıkladı.

Meksika'da yayın yapan bir radyoya konuşan Dos Santos'un açıklamalarının tamamı Türkiye'de ilk kez MARATON.COM.TR'de!..

İşte Giovani Dos Santos'un Meksika radyosuna verdiği röportajın tamamı!..


“GALATASARAY İLE ANLAŞMAYA VARDIK”

- Nasıl gidiyor?

Merhaba, oradaki herkese selamlar.


- Geleceğin hakkındaki haberler nasıl?

Dün itibariyle Galatasaray ile bir anlaşmaya vardık ve bugün de kiralanma konusu resmileştirildi.


- Ah... Bu iyi bir haber!


“ŞU ANDA ÇOK MUTLUYUM”

Gerçek şu ki şu anda çok mutluyum. Bu benim için iyi bir fırsat. Barcelona’da birlikte çalıştığım ve iyi tanıdığım bir antrenörle tekrar birlikte olmanın gerçeğinin yanı sıra onun beni tanıdığını ve beni sevdiğini biliyorum. Gerçekten çok mutluyum. Futbol oynamam, tekrardan ritmimi bulmam gerek. Yeni takımımın seviyesini de biliyorum. Bu yüzden bu benim için çok büyük bir haber.

- Sana kucak dolusu tebrikler yolluyorum. Tekrardan futbol oynayabilmek için bir şans aradığını biliyordum. Şüphesiz ki bunu Rijkaard ile yapma şansını bulacaksın; fakat sanırım burada babanın ve temsilcin Pini’nin de etkisi var; çünkü Dünya Kupası’nda yer alabilmen için futbol oynaman gerek. Bu senin için çok önemli olmalı.

Evet, elbette ki... Gerçek şu ki babam ve Pini ihtiyacım olan yeterli süreyi alamadığımı görüyorlardı. Bazı takımlar benimle ilgilenmeye başladı. Ben de en iyi seçenek olarak düşündüğüm Rijkaard’ın başında olduğu Galatasaray’a gitmeye karar verdim. Hem takım beni tanıyor, hem de ben onları, takımın oynayış stilini ve Rijkaard’ın çalışma stilini biliyorum.


“JO VE ELANO İLE GÖRÜŞTÜM”

- Galatasaray’ın senin bonservisini alma opsiyonu olduğunu, şu anda takımda iki Brezilyalı futbolcu daha olduğunu biliyor musun? Onlarla konuşma şansı bulabildin mi?

Evet, Brezilya Milli Takımından Jo ve Elano ile görüştüm. Sanırım Leo Franco da orada. Ayrıca Milan Baros ve Kewell’ın da orda olduğunu biliyorum. Bence iyi bir takım. UEFA Avrupa Ligi’nde olduklarını biliyorum. Bu yüzden harika bir antrenörün olduğu, çok iyi bir takım olduklarını düşünüyorum.


- Redknapp’ı nasıl ikna edebildin?

Doğrusunu söylemek gerekirse bu biraz karmaşık. Transfer sezonu açıldığından beri ayrılmayı planlıyordum ve o da bana bu konuda zorluk çıkarıyordu. Bana hiç süre vermeyen, kendime gösterebilmem için şans vermeyen birinin neden böyle davrandığını gerçekten hiç anlamadım. Üstelik süre alamamam Dünya Kupası’nda oynayamayacağım anlamına geliyordu. Bütün futbolcular Dünya Kupası’nda oynamak ister. Onunla bunu konuştum; fakat o bana aynı şeyleri söyledi ve beni takımda tutmak istediğini söyledi. Bir gün oynama şansını bulacağımı söyledi; fakat bu hiç olmadı. Sabırla bekledim ve sonunda başkanla konuşmaya karar verdim. Sonuçta olay mantıklı bir noktaya geldi ve anlaşma sağlandı. O günden beri çok mutluyum.


“SATIN ALMA OPSİYONU VAR”

- Biraz anlaşmanın detaylarına girmek istiyorum. Sezonun sonuna kadar kiralık olarak oynayacaksın. Doğru biliyorum değil mi? Ayrıca bir satın alma opsiyonu da var.

Evet, bu bir satın alma opsiyonu ile kiralık anlaşma. Şu anda kontrat yanımda olmadığı için detayları bilmiyorum. Ama dediğiniz doğru.


“TAM OLARAK MAÇ RİTMİNE SAHİP DEĞİLİM”

- Mükemmel. Topla daha fazla haşır neşir olacağını duyduğum için memnun oldum. Peki Gio şu anda kondisyonun nasıl?

Evet, doğrusunu söylemek gerekirse fazla süre alamadığımdan dolayı tam olarak maç ritmine sahip olmadığımı söyleyebilirim; fakat fizik olarak iyi durumdayım. Kilo olarak sorunum yok. Her gün sıkı çalışıyorum. İngiltere’deki antrenmanlar çok yoğun geçiyor. Her detayla ilgileniyorlar. Bu yüzden kendimi iyi hissediyorum. Tek ihtiyacım olan şey resmi bir maçta topla buluşmak. 90 dakika veya 45 dakika önemli değil. Kendimi iyi ve mutlu hissediyorum.

- Takımdaki diğer oyuncuların seviyesine bakacak olursak sence direkt ilk onbirde mi başlayacaksın yoksa azar azar mı süre alacaksın?

Bence bu sürece bağlı. Doğrusunu söylemek gerekirse direkt ilk onbirde başlayacağımı sanmıyorum.

- Kim bilir...

Tam olarak ben de bilmiyorum. Bu antrenörün kararı. Çok sıkı çalışacağım; fakat bu her zaman olduğu gibi antrenörün kararı.


“1,5 YILIM FUTBOLSUZ GEÇTİ”

- Peki Gio şimdi futbol hayatını bir gözden geçirelim. Şu an kadar seni en çok mutlu eden şey neydi ve futbol kariyerinde şu ana kadar memnun omadığın bir şey var mı?

Hatırlamak güç; fakat kariyerim boyunca bir çok güzel an oldu. 17 yaş altı Dünya Kupası, Barcelona’da oynamam, Meksika Milli Takımı... Yani bir sürü şanslar elde ettim. Memnun olmadığım şey konusuna gelirsek Avrupa’ya başarılı olmak için geldim; fakat ne yazık ki 1,5 yılım futbol oynamadan geçti. Fakat bu her futbolcunun hazır olması gereken bir şey. Bu noktada var olan gücüm sayesinde çalışmayı sürdürdüm ve kendimi olduğum yerde tutmaya çalıştım. Sonunda şu anda ayağıma bir fırsat geldi ve umarım bunu iyi kullanacağım ve bundan sonra hayatımda hep mutluluklar olacak.

- Bence bunun avantajını kullanacaksın. Sen iyi bir oyuncusun. Bunu kanıtladın. Herkes Barcelona’da oynayamaz ve birçok mevkide oynayabiliyorsun. Rijkaard da seni iyi tanıyor. Seni ait olduğun mevkide oynatacağını düşünüyorum. Sen de bunun hakkını vereceksindir. Ayrıca inanıyorum ki Dünya Kupası’nda yer alacaksın. Şunu sormak istiyorum kardeşinin de Dünya Kupası’na gidecek olan 23 kişilik kadroya çağırılması rüya gibi bir şey olması, öyle değil mi?

Umarım kardeşim orada Dünya Kupası’nda olabilir. Onunla konuştum ve o da bunun bir rüya olacağını söyledi. Fakat özellikle kardeşimin orada o tecrübeyi edinmesini ve bir oyuncu için unutulmayacak bir şey yaşamasını istiyorum.


“BENİM İÇİN EN İYİ MEVKİ ORTA SAHANIN SAĞI”

- Giovanni 30 saniyemiz kaldı. Son olarak şunu sormak istiyorum. Rijkaard ile konuşma şansını buldun mu? Seni hangi pozisyonda kullanmayı planlıyor?

Beni hangi pozisyonda kullacağı konusunda konuşmadık. Beni orta sahada nereye koyarsa koysun, elimden gelenin en iyisini yapacağımı biliyor. Barcelona’da farklı mevkilerde oynadım. Sağda, solda ve forvet arkasında... Fakat benim için en iyi mevkinin sağda oynamak olduğunu biliyor. Bu şekilde orta alana da destek verebilirim. Fakat şu anda beni nerede kullanacağı konusunda bilgim yok.

- Ligde ikincisiniz. Fenerbahçe 40 puanla lider. Rijkaard’ın şu anda 12 galibiyeti var. Birçok geleneği olan bir ülkenin takımına gidiyorsun. Gio sana şunu sormak istiyorum Meksika’nın Dünya Kupası eleme grubundaki şansı hakkında ne düşünüyorsun?

Milli takım hakkında değerlendirme yapacak kişinin ben olduğumu düşünmüyorum. Sadece milli takımın gruptan çıkabileceğini düşünüyorum. Başka bir şey hakkında yorum yapmak istemiyorum.

- Sizin için Dünya Kupası’na ulaşmak hiç de kolay olmadı...

Evet, zaten eleme turu hep zordur. Takım çok çalıştı. Antrenör değişikliği, taktik değişiklikler, adaptasyon sorunu yaşadık. Bütün bunlar çok zor şeyler. Sonuçta zor bir eleme turu oldu. Fakat sonuçta Aguirre’den sonra takım çok gelişti. Kendimiz oraya mutlaka gitmeliyiz diyerek motive ettik, acı çektiğimiz zamanlar da oldu; fakat sonunda başardık.


“CABANAS İÇİN DUA EDİYORUM”

- Peki Cabanas’ın başına gelenlerden haberin var mı?

Evet, duyunca çok şaşırdım. Onun için çok üzüldüm. Şu anda ailemle onun için, ailesine dönebilmesi için dua ediyoruz. Çok üzgünüm. Şu anda İngiltere’de yaşıyorum ve rahat durumdayım. Fakat Meksika halkı bunu hak etmiyor.


- Çok teşekkürler Giovanni Dos Santos. Yeni takımında başarılar dilerim.

Ben teşekkür ederim. Herkese selamlar...