Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de yarın deplasmanda Kayserispor ile yapacağı maç için Kayseri'ye gitti.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Futbol Şubesi Sorumlusu Haldun Üstünel, Kayseri'ye hareketten önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kayserispor ile deplasmanda çok zor ve güzel bir karşılaşma yapacaklarını söyledi. Üstünel, ''Kayserispor, bulunduğu yer ve konum itibariyle yerini hak ettiğini düşündüğümüz bir ekip. Zor bir karşılaşma olacak. Tabii ki Jo'nun sakatlığı bizleri derinden üzdü, ama onun yerine mücadele edecek oyuncunun da aynı performansı göstereceğinden şüphemiz yok. Teknik heyet, lüzumlu gördüğü kadroyu sahaya sürecektir, gereğini düşündüğü oyuncuları o mevkide oynatacaktır'' diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası maçlarındaki sert mücadelenin hatırlatılması üzerine Üstünel, ''Yıldız dediğimiz oyuncuların Türkiye'ye kazandırılması sürecinde çeşitli çabalar sarf ediliyor. Bu oyuncuların saha içinde daha farklı bir şekilde korunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda hakemlere daha büyük görev düşüyor. Onların, ellerinden gelen çabayı gösterdiklerine inanıyorum, ama daha fazla özen gösterirlerse daha iyi olacak'' ifadelerini kullandı.

Haldun Üstünel, takıma geç katılan Keita'ya bir cezanın gündemde olup olmadığına dair bir soruya, ''Şu an böyle bir şey gündemde yok. Teknik heyetin bize ulaştırdığı bir rapor yok, böyle bir rapor ulaşmadı. Ceza konusu, medyada yaratılan bir spekülasyondur'' cevabını verdi.


-LEO FRANCO-


Bir gazetecinin, ''Kaleci Leo Franco'nun performansı ve yediği golleri göz önüne aldığınızda size güven veriyor mu'' sorusu üzerine Üstünel, şunları kaydetti:

''Kalecilik çok zor bir mevki, hiçbir şekilde hata kabul etmiyor. 90 dakika boyunca çok iyi bir performans sergileyebilirsiniz, ama bir anlık hatada, bütün maçı size mal edebilirler. Leo Franco, kendini kanıtlamış, 46-47 defa Arjantin Milli Takımı'na seçilmiş, 5 yıl Atletico Madrid'in takım kaptanlığını yapmış, İspanya tecrübesi 300'ün üstünde olan bir kaleci. Bazı oyuncuların bir adaptasyon süreci oluyor. Franco'nun bu adaptasyon sürecini zor geçirdiğine inanıyorum, biraz da ailesinden kaynaklanan problemden dolayı. Biz kendisine inanıyoruz, inşallah daha iyi bir performans sergiler.''

Kayserispor maçının, sezonun kırılma maçlarından birisi olup olmayacağına yönelik bir soruya da Üstünel, ''Yok, önümüzde daha çok maç var. Kayserispor maçı çok önemli bir maç, çok önemli bir deplasman, zor bir maç olacak'' yanıtını verdi.

Havalimanındaki yolcuların büyük ilgi gösterdiği futbolcular ve yöneticiler, THY uçağıyla Kayseri'ye gitti