Galatasaray'ın Hollandalı Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın "Rakipler Bursaspor'a karşı büyük takımlara oynadıkları gibi oynamıyorlar" açıklamasına tepki yağdı. Turkcell Süper Lig'de görev yapan hocalar her maça kazanmak için çıktıklarını, kesinlikle takım ayrımı yapmadıklarını belirttiler.


ERTUĞRUL SAĞLAM: "BİZ KENDİMİZE BAKIYORUZ"
"Frank Rijkaard'ın ne söylediği bizi fazla ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakıyoruz. Ligin sonuna yaklaşılan bir ortamda, bu konuda polemiğe girmek istemiyoruz. Bursaspor olarak rakibin kim olduğuna değil, kendimize bakıyoruz."
Ertuğrul Sağlam (Bursaspor Teknik Direktörü)


YILMAZ VURAL: "BEN NASIL MAÇ HEDİYE EDEBİLİRİM"
"Belki tercüme hatasıdır. Frank Rijkaard gibi değerli spor adamının bu sözünü anlamak mümkün değil. Böyle bir söylemi olacağını düşünmüyorum. Çünkü çok centilmen bir kişi. Bugüne kadar Trabzonspor dışında bir tek Anadolu takımı şampiyon olamadı. Böyle olsa başka şampiyonlar da olurdu.
Kazanılan her maç KDV dahil 450 bin lira, bu işin maddi yanı. Manevi anlamda bakarsanız, kimsenin durumunda bir rahatlık yok. Düşme potasından çıkanlar da UEFA Kupası için mücadele ediyor. Hangi takım böyle anlayış içerisinde oynayabilir.

Ben nasıl maç hediye edebilirim. İki maç yenilsem potaya girerim. Rijkaard, Barcelona'nın başındayken de öyle değil miydi? Rakipler Getafe'ye farklı, Barca'ya farklı motive oluyorlardı. Üstelik Anadolu kulüpleri büyüklere karşı fazla motive olunca yapacaklarını da yapamıyor. Hem farklı kaybedip, hem de kart görüyorlar."
Yılmaz Vural (Kasımpaşa Teknik Direktörü)


MEHMET ÖZDİLEK: "UCUZ BİR KELİME KULLANMIŞ"
"Bence ucuz bir kelime kullanmış. Bizler her maça aynı ciddiyet, aynı konsantrasyonla hazırlanıyoruz. Bu onun görüşüdür, saygı duyuyorum, ama onun bu düşüncesine katılmıyorum. Öncelikle lig uzun bir maraton, her maçı tek tek değerlendirmek gerekir. Hiçbir müsabaka oynanmadan kazanılmıyor. Kağıt üzerindeki düşünceler saha içerisinde olmuyor. Kağıt üzerinde hesaplar yapabilirsiniz, ama hesaplarınız sahaya çıkıtğınız zaman tutmayabilir. Bunun çok örnekleri var.

Türkiye'de bir gerçek daha var ki, asla gözardı edilmemesi gerekir. Maalesef ligimizde istikrar yok, bir bakıyorsunuz bir takım müthiş oynuyor, diğer hafta bakıyorsunuz, o takım gitmiş, başka bir takım gelmiş. İstikrarın olmadığı yerde elbette sürprizler olabiliyor, futbolun da doğasında bu var. Ben kişisel olarak tüm takımların diğer rakiplere nasıl hazırlanıyorsa, Bursaspor'a karşı da aynı ciddiyetle hazırlandıklarına inanıyorum."
Mehmet Özdilek (Antalyaspor Teknik Direktörü)



RIZA ÇALIMBAY: "TAKIM AYRIMI DA NE DEMEK"
"Bir teknik adamın böyle bir şey söyleyeceğini düşünmüyorum, söylemesini de doğru bulmuyorum. Yanlış bir tercüme ya da yanlış bir anlama olabilir. Rijkaard öyle birisi değil. Kaldı ki biz hiçbir takım ayrımı yapmıyoruz. Bizim her takıma karşı düşüncemiz aynı. Yani kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Doğru da budur, ne demek takım ayrımı? Her takıma aynı bakıyorum.
Ayrıca Bursaspor'u da yendiğimiz unutulmasın. Sadece biz değil, ligdeki tüm takımlar sahaya kazanmak ve puan almak için çıkarlar."
Rıza Çalımbay (Eskişehirspor Teknik Direktörü)


THOMAS DOLL: "HER TAKIMA KARŞI AYNIYIZ"
"Bu tip spekülasyonların içine girmem. Biz her takıma karşı aynı motivasyon ile hazırlanıyoruz. Rakibin adı, gücü değil, bizim neler yapabileceğimizi konuşabilirim. O anki kadromuzun gücü, sakatlıklar ve performans maça göre değişebilir. İşimize bakıyoruz."

Thomas Doll (Gençlerbirliği Teknik Direktörü)