Frank Rijkaard’ın, Diyarbakır maçıyla birlikte sahalara dönecek olan kaptan Arda Turan ’dan takıma liderlik yapmasını istediği öğrenildi.



Son haftalarda yaşadığı büyük düşüşle zirveden iyice uzaklaşan ve Şampiyonlar Ligi'ni de tehlikeye atan Galatasarayımız'da, kalan 6 hafta için ‘kırmızı alarm' verilirken, Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın da, Diyarbakır maçıyla birlikte sahalara dönecek olan kaptan Arda Turan'dan takıma liderlik yapmasını istediği öğrenildi.

Hollandalı hocanın, belindeki rahatsızlığı yüzünden, iki hafta takımdan ayrı kalan genç yıldızla özel bir görüşme gerçekleştirdiği ve bundan sonraki karşılaşmalarda oyun içinde daha fazla sorumluluk almasını istediği bildirildi.

Rijkaard, ligin ilk haftalarında yeni mevkisi oyun kurucu pozisyonunda inanılmaz bir çıkış gösteren, kullandığı etkili duran toplarla arkadaşlarına asistler yapan Arda'yı, Elano'yu 11'de oynatmak düşüncesi yüzünden oyun içinde pasif hale getirmişti. Ancak sambacının da yeterli olmaması yüzünden Rijkaard'ın son viraja girilirken Arda'nın performansına güvendiği, bu nedenle böyle karar aldığı bildirildi.

Kaynak: Milliyet