Milli futbolcuyu renklerine bağlamak için adım atan Valencia, Galatasaray’a 4 milyon euro bonservis bedeli teklif etti, ancak Cim-Bom 10 milyon euro istedi



İspanya’nın köklü kulübü Valencia, iki yıldır ilgilendiği Mehmet Topal’ı renklerine bağlamak için ilk ciddi adımı attı. 24 yaşındaki milli futbolcuyla her konuda anlaşmaya varan Valencia, Galatasaray’a 4 milyon euro bonservis bedeli teklif etti.
Milliyet’in, İspanyol kulübünden aldığı bilgilere göre taraflar arasındaki pazarlıkların sürdüğü, ancak Galatasaray’ın Mehmet Topal için 10 milyon euro istediği belirlendi. 4 milyon euroyu çok az bulan sarı-kırmızılı yönetim, Valencia kulübünden rakamı yükseltmesini istedi.
Topal için ısrarlı olan İspanyolların ise en çok 6 milyon euro ödeme kararı aldıkları öğrenildi. Milli oyuncuyla anlaşmalarını pazarlıkta koz olarak kullanan Valencia’nın, Galatasaray’ı indirim yapmaya zorladığı kaydedildi.
Mehmet Topal’ın kulüplerin anlaşmaya varması halinde 3 yıllık sözleşme imzalayacağı ortaya çıktı. Başarılı oyuncunun yıllık kazancı ise 1.5 - 2 milyon euro dolayında olacak.
Bu arada İspanyol basını, Valencia’nın, Topal’la ilgilenmesine ilk kez ulusal düzeyde yer verdi. Valencia kulübüne yakınlığıyla bilinen ve bölgesel yayın yapan Super Deporte gazetesinin ardından Marca ve Diarioas gazeteleri de, İspanyol ekibinin, Galatasaraylı oyuncuyla anlaştığını yazdı. Marca, Topal’ı kolay bırakmak istemeyen Galatasaray’ın vereceği kararın, transferde başrolü oynayacağına dikkat çekti.

Kaynak : Milliyet