Denizlispor'dan Galatasaray'a transfer olan 32 yaşındaki Bülent Akın, şimdi 2.lig'de


2000-2001 sezonunda 8 milyon Dolar bonservis bedeliyle Denizlispor'dan Galatasaray'a transfer olan 32 yaşındaki Bülent Akın, şimdi TFF 2. Lig ekiplerinden Pursaklarspor'un başarısı için ter dökecek.

8 milyon Dolar'lık transferiyle büyük yankı uyandıran, Galatasaray kariyerinden sonra İngiltere Premier Ligi takımlarından Bolton Wanderers forması da giyen Bülent Akın, Pursaklarspor'da eski takım arkadaşı Erkan Özbey ile buluştu. Pursaklarspor'da hem genel menajerlik görevini yürüten hem de futbolculuk yapan Erkan Özbey, milli takımlardan ve Gençlerbirliği'nden takım arkadaşı olan Bülent Akın'ın Pursaklarspor'a transferini değerlendirdi.

"İSTEDİĞİ KADAR KALABİLİR"

Bülent Akın'ın Pursaklarspor'a transferini büyük bir olay olarak niteleyen Erkan Özbey, "Bülent Akın, çok profesyonel bir futbolcu. Hem saha içi performansı, hem vizyonuyla, hem de antrenmanlarda genç futbolcularımıza örnek olacak. Milli takımlarda ve Gençlerbirliği'nde takım arkadaşım olan Bülent Akın'ın transferi bizim için büyük bir mutluluk. Kendisiyle 2 yıllık sözleşme imzaladık. Ama bu sözleşmenin ucu açık. Bülent Akın, istediği kadar burada kalabilir" ifadelerini kullandı.

BÜLENT AKIN KİMDİR ?

Yeni sezonda Ankara'nın TFF 2. Lig'de yer alacak takımlarından Pursaklarspor'da forma giyecek olan 1978 doğumlu Bülent Akın, 2000-2001 sezonu öncesinde o dönem Galatasaray'da forma giyen Rumen yıldız Gheorge Hagi'nin tavsiyesi üzerine, 22 yaşında Sarı-kırmızılı kulübe 8 milyon Dolar'a transfer olmuştu.

Bülent Akın, Galatasaray'ın Real Madrid'i yenerek kazandığı Süper Kupa zaferini yaşayan kadroda da yer alıyordu. Galatasaray'da 2 sezon forma giydikten sonra, Fatih Terim tarafından sözleşmesi uzatılmayan Bülent Akın, daha sonra İngiltere Premier Ligi takımlarından Bolton Wanderers takımına transfer olmuştu. Burada beklediğini bulamayan Bülent Akın, daha sonra sırasıyla Akçaabat Sebatspor, Gençlerbirliği, Malatyaspor, Türk Telekom, İstanbulspor ve son olarak Hollanda ekibi MVV Maasricht formaları giymişti.

HTSPOR