Teknik direktörümüz Frank Rijkaard Karpaty karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.



UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna'nın Karpaty takımıyla sahasında 2-2 berabere kalan Galatasarayımızda, teknik direktörümüz Frank Rijkaard, karşılaşmada 2-0 geriye düşmelerine rağmen yılmayıp maçı beraberliğe getirdiklerini söyledi.

Rijkaard, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, bu akşam çok değişik bir maç olduğunu dile getirerek, "Bugün defansif olarak çok iyi ve organize olan bir takıma karşı oynadık. Disiplin olarak da bizden daha iyi ve organize oldular. İlk 20 dakikada iyi başladık ve gol pozisyonu aradık. Oyunu rakip sahada oynarken, topu kaybettiğimizde agresif olarak topa saldırmayıp, geri dönüşümüz yavaş oldu. Rakibimizi karşı sahada baskı altına almadık. Top genelde bizde olmasına rağmen, ilk yarıda onlar daha tehlikeli oldu'' diye konuştu.

Karpaty'nin iyi bir iş çıkardığını dile getiren Hollandalı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2-0'ı yakaladıktan sonra bizim için zor anlar oldu. Golleri yedikten sonra futbolcularımızda çöküş ve moralman bir düşüş oldu. Devre arasında takımıma, hücum yapabiliriz ama pozisyonumuzu bırakmamamız gerektiğini, dönüşlerimizin hızlı olmasını ve agresif bir şekilde rakibe baskı uygulamalarını istedik. Sakin başlamamız gerekiyordu, pas yapıp, kaybettiğimizde iyi bir baskı uygulamamız gerekiyordu. Bu şekilde çalışıp golü atmak istedik. 2-0 mağlubiyetten sonra 2-1'i yakaladığımızda şansımızın döneceğine inanıyorduk. Bu maçtan galip de gelebilirdik. Defansif olarak ikinci yarıda daha agresiftik, Karpaty birkaç hatamızdan gol bulabilirdi."

Rijkaard, "İlk yarıda 2-0 mağlubiyetten 2-2'yi bulup, takım halinde mücadele gücünü ortaya koyan, futbolcuları tebrik etmek lazım. Seyirci bir ara bizim aleyhimize tezahürat yapsa da yılmadık ve sonuna kadar devam ettik" diye konuştu.

TRANSFER KONUSU

Transfer konusunda yapılan çalışmaların sorulması üzerine Rijkaard, şöyle yanıt verdi:

"Basındaki arkadaşlara sürekli aynı cevabı vermek zorundayım. Bu sefer beni dinlerlerse çok iyi olur. Ben ve teknik heyet olarak yöneticilerle sürekli kontak halindeyiz. Ne düşündüğümüzü söylüyoruz, çalışmalarımız sürüyor. Benim yapmam gereken neyse, takım içinde rapor olarak vermek zorundayım. Yönetimin pazarlık aşamasında veya maddi bir sıkıntı olabilir, en azından uğraş veriyoruz."

Burada olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Rijkaard, "Herkes en azından el birliğiyle çalışıyor. Yapılması gereken şeyler yapılıyor. Elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Baros'un neden ilk 11'de forma giymediğinin sorulması üzerine Rijkaard, "Baros'un sakatlığı uzun süredir var. Sakatlığından dolayı uzun zaman ara verdi. Son yarım saatte oynaması gerekiyordu. Mehmet Batdal'ın sakatlanması nedeniyle ilk yarıda oyuna almak zorunda kaldık" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı